Η συγκλονιστική εμφάνιση της Ιωάννας και το θάρρος που έδειξε

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο άγνωστος… φωτογράφος που την τρόμαξε
Συγκλόνισε η εικόνα της Ιωάννας Παλιοσπύρου στα δικαστήρια, η οποία έφθασε παρέστη στην δίκη για την επίθεση που της έγινε με βιτριόλι παρά τις συμβουλές των δικών της ανθρώπων και των ειδικών να αποφύγει αυτή την δύσκολη κατάσταση.
Η 34χρονη κοπέλα φορούσε ειδική λευκή μάσκα στο πρόσωπο, λευκό καπέλο και ειδικούς επιδέσμους κάτω από το άνω μέρος του σώματός της.
Την ίδια ώρα η 36χρονη Έφη επέλεξε να παραμείνει στον Κορυδαλλό και να μην έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με το θύμα της.
«Η κατηγορούμενη προσπάθησε  να με σκοτώσει. Για μια ακόμη φορά απέδειξε πόσο ψυχρή και δειλή είναι» ήταν η σύντομη δήλωση της Ιωάννας την ώρα που έφευγε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου θα επιστρέψει στις 30 Σεπτεμβρίου για να καταθέσει.
Η Ιωάννα είναι αποφασισμένη να αντέξει και αυτή την δοκιμασία σε μια προσπάθεια να αναζητήσει απαντήσεις στα «γιατί» που την βασανίζουν όλους αυτούς τους μήνες αλλά και να βεβαιωθεί πως θα υπάρξει τιμωρία για το έγκλημα που έγινε σε βάρος της.
Στο πλευρό της η οικογένεια της η οποία βρέθηκε στο δικαστήριο για να την στηρίξει. Ο αδελφός, ο πατέρας αλλά και η μητέρα της η οποία από την ημέρα που έγινε το κακό δεν έχει φύγει στιγμή από δίπλα της.

Η Ιωάννα κάθισε στην πρώτη σειρά των θέσεων του ακροατηρίου κοντά στους δικηγόρους της και δίπλα στη μητέρα της που της κρατούσε συνεχώς το χέρι. Πίσω της κάθισε ο αδελφός της και ο πατέρας της. Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας σηκώθηκε όρθια και δήλωσε «παρούσα». «Εγώ θα είμαι παρούσα σε κάθε συνεδρίαση» ανέφερε και στη συνέχεια επέστρεψε ήρεμη στη θέση της και δεν χρειάστηκε ούτε για μια στιγμή την βοήθεια της ψυχολόγου της που ήταν στη δικαστική αίθουσα.
Η νεαρή γυναίκα που διακρίνεται για το θάρρος και τη γενναιότητα της είναι ξεκάθαρο πως δυσκολεύεται ακόμη και να μιλήσει, όμως, αυτό δεν θα την εμποδίσει να πει την αλήθεια της.
Στην έδρα δύο γυναίκες
Στην έδρα μαζί με τον εισαγγελέα οι τρεις δικαστές αλλά και οι τέσσερις πολίτες που κληρώθηκαν.  Η τελική σύνθεση του δικαστηρίου αποτελείται από πέντε άνδρες και δυο γυναίκες, αφού και οι τέσσερις ένορκοι που κληρώθηκαν ήταν άντρες. Ο συνήγορος της 36χρονης Έφης είχε προηγουμένως ζητήσει την εξαίρεση τριών γυναικών που κληρώθηκαν για τη θέση του ενόρκου, όπως έχει δικαίωμα από το νόμο, ενώ έναν άντρα εξαίρεσε ο εισαγγελέας. 
Η κατηγορούμενη, από την πλευρά της, αν και ομολογεί την αποτρόπαια επίθεση εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά της.

Δείτε ακόμα:  24ωρη απεργία στις 12 Οκτωβρίου των ιδιωτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

«Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο» ανέφερε ο συνήγορος της Σάκης Κεχαγιόγλου αφού προηγουμένως ο ίδιος εξέφρασε την προσωπική συμπάθεια του στην Ιωάννα.
Ο άγνωστος… φωτογράφος που την τρόμαξε
Η σύντομη διακοπή που έκανε το δικαστήριο προκειμένου να αποφασίσει την ημερομηνία της επόμενης συνεδρίασης  προκάλεσε την αναστάτωση της Ιωάννας. Και αυτό γιατί όταν βγήκε για λίγο από την αίθουσα ένας άγνωστός άνδρας επιχείρησε να τη φωτογραφίσει. Η κοπέλα θορυβήθηκε  απευθύνθηκε στους δικούς της και στους αστυνομικούς.
Ζητήθηκε από τον άνδρα να σβήσει τις φωτογραφίες και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της έδρας ζήτησε να τον φέρουν ενώπιον του. «Επειδή βρισκόσασταν εκτός δικαστικής αίθουσας, σας κάνω μόνο σύσταση να σβήσετε ότι έχετε τραβήξει» είπε απευθυνόμενος στον άνδρα ο Πρόεδρος για να τον ακούσει να του απαντά «Τα έχω σβήσει όλα κύριε Πρόεδρε».
Στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου η Ιωάννα θα είναι η πρώτη που θα ανέβει στο βήμα του μάρτυρα.

Newsroom | Pireas News