Η συγκλονιστική κατάθεση του πατέρα του – «Μακάρι να ήταν ληστής και να ήταν εδώ να ζούσε»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Όταν μας είπαν ο Ζαχαρίας πήγε και λήστεψε κανείς δεν το πίστεψε»
Συγκλόνισε ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου στην κατάθεση του ανοίγοντας άνοιξε τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων στην πολύκροτη υπόθεση για τον θάνατο του γιού του. Ο πατέρας ο οποίος δήλωσε «θυμωμένος» και «οργισμένος» για τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση ενώ ανέφερε πως υπάρχουν πολλά αναπάντητα «γιατί» που τον βασανίζουν.
«Μακάρι να ήταν ληστής και να ήταν εδώ να ζούσε» είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο.
Αναφερόμενος στον γιό του ο Ευθύμιος Κωστόπουλος έκανε λόγο για έναν άνθρωπο με κοινωνική ζωή, χαρούμενο που είχε την οικονομική στήριξη της οικογένειάς του. «Δεν ήταν περιθωριοποιημένο άτομο.» τόνισε.
«Όταν μας είπαν ο Ζαχαρίας πήγε και λήστεψε κανείς δεν το πίστεψε» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως ο 33χρονος ακτιβιστής δεν είχε προβλήματα υγείας και στο παρελθόν είχε δεχθεί επιθέσεις αλλά ο ίδιος δεν απαντούσε με βία. «Δεν ήταν βίαιος, κάθε άλλο. Όταν μας είπαν ο Ζαχαρίας πήγε και λήστεψε κανείς δεν το πίστεψε. Δήλωνε κατά της βίας και θα ήταν ο ίδιος βίαιος; Δεν στέκει αυτό. Μακάρι να ήταν ληστής και να ήταν εδώ να ζούσε. τον έπιαναν. Πολλά είναι τα γιατί και θα τα δείτε κι εσείς…» ανέφερε στην κατάθεση του.
Ο μάρτυρας έκανε λόγο για «απόκρυψη στοιχείων» και αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχε με τον γιο του όταν του έλεγε πως δεν πρόκειται να αλλάξει τον κόσμο: «Μου χαμογελούσε, δίκιο έχεις μπαμπά και τώρα εγώ ψάχνω να βρω ένα άλλο δίκιο…» είπε και έστρεψε τα βέλη του στους κατηγορούμενους αστυνομικούς λέγοντας: «Δεν ίδρωσε κανενός το αυτί. Για μένα είναι διπλά δολοφόνοι οι αστυνομικοί. Απέκρυψαν στοιχεία. Έκαναν έλεγχο στο τηλέφωνο του γιου μου και όχι στων κατηγορουμένων».
Ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου αναφέρθηκε και στο σοκαριστικό βίντεο που καταγράφει τις μοιραίες στιγμές. «Είδα το βίντεο, κάτω το είχαν το παιδί με αίματα και να τον κλωτσοπατάνε. Και πριν λίγους μήνες ένας σκότωσε ένα γατάκι και τώρα είναι μέσα και αυτοί είναι έξω! Πως είναι δυνατόν! Συγγνώμη για την οργή μου αλλά έχω θυμό μέσα για αυτό που συνέβη! Δεν είναι πράγματα αυτά σε μια πολιτισμένη χώρα» ανέφερε με έντονο ύφος.
Πρόεδρος: Σας είχε πει ότι κάποιος τον απειλούσε;
Μάρτυρας: Δεν είχα πρόσφατο τηλεφώνημα εκείνες τις ημέρες. Δεν είχε κανένα πρόβλημα είχε τη στήριξη μας στο οικονομικό. Δεν ήταν περιθωριοποιημένο άτομο, δούλευε σε εφημερίδα, έπαιζε σε θέατρο είχε και ένα επίδομα. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσω χωρίς χρήματα κι εγώ. Ήμουν δίπλα του και το ήξερε. Μια μέρα πριν φύγω, μου είπε να πάμε στα κλαρίνα και πήγαμε. Ήταν χαρούμενος, είχε διάθεση.

Δείτε ακόμα:  Κρατούμενος αυτοκτόνησε στο Αστυνομικό Τμήμα στον Άγιο Παντελεήμονα

Newsroom | Pireas News