Η Συνέντευξη Τύπου για το «21ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Καρκίνο του Μαστού και την Υγεία του Μαστού»

Η Συνέντευξη Τύπου για το «21ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Καρκίνο του Μαστού και την Υγεία του Μαστού»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑ

Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ και τους διαπιστευμένους Συντάκτες του Υπουργείου Υγείας, παραχώρησαν για το «21ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Καρκίνο του Μαστού και την Υγεία του Μαστού» την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 σε αίθουσα του ξενοδοχείου GOLDEN AGE η Πρόεδρος του Συνεδρίου, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γυναικολόγος-Χειρουργός-Μαστολόγος και Πρόδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστλογίας κα Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα και ο Πρόεδρος της Επιστημονικής
Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Βασίλης Ραμφίδης, Παθολόγος-Ογκολόγος, Διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου της Αεροπορίας.

Η Πρόεδρος του Συνεδρίου κα Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα αναφέρθηκε στη διοργάνωση του «21st SIS World Congress on Breast Cancer and Breast Healthcare» που θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 6 Μαΐου 2023 στη Ρόδο, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου Rodos Palace και ότι τελεί υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄.

Στην τοποθέτησή της η κα Μουζάκα διευκρίνισε ότι το Παγκόσμιο αυτό Συνέδριο Μαστολογίας είναι της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας η οποία και της εμπιστεύθηκε τη διοργάνωση αυτού του Συνεδρίου, που ήταν να γίνει το 2020, αλλά λόγω Covid-19 κατάφερε και πήρε παράταση επί μία 3ετία επειδή η ίδια δεν ήθελε να το κάνει Διαδικτυακά για να μην χάσει η Ελλάδα τα οφέλη που προκύπτουν από τη διεξαγωγή στη χώρα μας ενός τέτοιου διαμετρήματος Συνεδρίου, όπως οφέλη επιστημονικά, κοινωνικά, οικονομικά, τουριστικά και πολιτιστικά.

Και συνέχισε λέγοντας ότι σκοπός του Συνεδρίου θα είναι να αναλυθούν από έγκριτους επιστήμονες από όλο τον κόσμο όλα τα φλέγοντα ζητήματα και οι προκλήσεις στο πεδίο της διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου του μαστού και οι νέες πρακτικές για την προάσπιση της υγείας του μαστού.

Δείτε ακόμα:  Τελικός Κυπέλλου 2021: Ο Μαρτίνς χωρίς να κάνει....αυτοκριτική εξηγεί γιατί έχασε ο Ολυμπιακός

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής κ. Βασίλης Ραμφίδης υπογράμμισε ότι το Συνέδριο της Ρόδου είναι ένα σημαντικό γεγονός για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και αναμένεται να το παρακολουθήσουν δια ζώσης γύρω στους 2.000 Συνέδρους, που ασχολούνται με τον μαστό, διαφόρων ειδικοτήτων από όλο τον κόσμο.

Ο κ. Ραμφίδης, τέλος, επισήμανε ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα για το Συνέδριο της Ρόδου και αυτό θα αποτελέσει τιμή για την χώρα μας.
Τον συντονισμό της Συνέντευξης Τύπου είχε ο Δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News