Η «θαυματουργή» βιταμίνη που βοηθά τους άνδρες που αντιμετωπίζουν πρόωρη εκσπερμάτωση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες που κάποιος μπορεί να έχει ένα τέτοιο θέμα
Ένα διαχρονικό πρόβλημα για τους άνδρες είναι αυτό της πρόωρης εκσπερμάτωσης.
Άγχος, πίεση, κακή διατροφή, λίγος ύπνος, μπορούν να οδηγήσουν σε αυτήν την όχι και τόσο κολακευτική κατάσταση. Η πρόωρη εκσπερμάτωση δεν αφορά μονάχα άντρες που έχουν ξεπεράσει τα 60 τους χρόνια, ούτε μόνο άτομα που βρίσκονται κοντά στην κατάθλιψη ή τη γενικευμένη αγχώδη διαταραχή.
Το ερώτημα είναι το εξής: εκτός από τους ψυχολογικούς παράγοντες, υπάρχει κάποιος βιολογικός παράγοντας που μας επηρεάζει;
Υπάρχουν αρκετές έρευνες που δείχνουν προς την κατεύθυνση της Βιταμίνης D. Πολλές φορές έχει επιβεβαιωθεί πειραματικά πως τα χαμηλά επίπεδα της συγκεκριμένης βιταμίνης μπορούν να επιδράσουν αρνητικά στη στυτική λειτουργία των αντρών.
Ας δούμε όμως πιο συγκεκριμένα μία έρευνα του βραζιλιάνικου Ινστιτούτου Ουρολογίας: Οι ερευνητές παρακολουθήσαν για επτά μήνες 96 άντρες με συμπτώματα πρόωρης εκσπερμάτωσης και 64 που δεν παρουσίαζαν κάποια δυσλειτουργία.
Σε σχέση, λοιπόν, με όσους δεν είχαν πρόβλημα έγινε φανερό ότι τα άτομα που ταλαιπωρούνται από την πρόωρη εκσπερμάτωση παρουσιάζουν αισθητά χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D στο σώμα τους.
Πρόκειται για ένα εύρημα το οποίο επανέρχεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια σε αντίστοιχες έρευνες. Μάλιστα, συνήθως το συμπέρασμα είναι ότι θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω η σχέση της στυτικής δυσλειτουργίας με τη συγκεκριμένη βιταμίνη D.
Άλλωστε, είναι πια ξεκάθαρο ότι συνδέεται και με την τεστοστερόνη που ως γνωστόν αποτελεί κινητήριο δύναμη της αντρικής σεξουαλικής ζωής. Πρόκειται δηλαδή για μία αλυσίδα πραγμάτων που οδηγεί μέχρι την καλή ή την όχι και τόσο καλή στυτική λειτουργία.
Φυσικά, δε σημαίνει ότι αν αρχίσεις να τρως ασταμάτητα τροφές που την περιέχουν (όπως ο σολομός και το συκώτι) θα λύσεις το πρόβλημά σου. Είναι όμως δεδομένο ότι η βιταμίνη D θα πρέπει να υπάρχει στο πρόγραμμά σου.

Δείτε ακόμα:  Κάθειρξη 15 ετών και χρηματική ποινή 500.000 ευρώ σε 40χρονο Σουηδό για διακίνηση 190 κιλών κοκαϊνης

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News