Η Βόρεια Εύβοια μετρά τις πληγές της – Τι φοβούνται οι κάτοικοι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τριαντόπουλος: Με εντατικούς ρυθμούς τα αντιπλημμυρικά έργα σε Εύβοια και Πήλιο
Με το βλέμμα στραμμένο στο ενδεχόμενο να χτυπηθεί η περιοχή τους από ένα νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες μέρες είναι οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, καθώς μετρούν τις πληγές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Αθηνά.
Από σήμερα το πρωί στο δήμο Μαντουδίου – Λίμνης και Αγίας Άννας καταθέτουν σχετικές δηλώσεις οι κάτοικοι που έπαθαν ζημιές στα σπίτια τους, ζητώντας την κρατική αρωγή. Οι μεγαλύτερες από τις ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις που πλημμύρισαν έγιναν στο Αχλάδι, την Κοτσικιά, την Αγία Άννα και το Ψαροπούλι.
Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις οι κάτοικοι είδαν τα υπάρχοντά τους να βρίσκονται στην παραλία, καθώς εκεί οδηγήθηκαν από τους πλημμυρισμένους χειμάρρους που φούσκωσαν και έγιναν ποτάμια.
Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής τα συνεργεία της πυροσβεστικής συνέχιζαν την άντληση υδάτων από υπόγεια και σπίτια, ενώ το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις θέλουν και πάλι να επανέρχεται το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας και μάλιστα με ιδιαίτερη ένταση.
Την ίδια στιγμή χωματουργικά μηχανήματα των δήμων και της περιφέρειας προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις υποδομές και να επαναφέρουν την κυκλοφορία στους κατεστραμμένους δρόμους, ενώ ένα μεγάλο μέρος από το παραλιακό μέτωπο στην Αγία Άννα έχει διαλυθεί και μαζί του καταστράφηκαν και οι προσβάσεις.
Συγχρόνως έχουν αρχίσει παρεμβάσεις σε ορισμένους χειμάρρους που έφτασαν σε οριακό επίπεδο, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να προλάβουν πιθανές ζημιές από ένα νέο κύμα κακοκαιρίας.
Τριαντόπουλος: Με εντατικούς ρυθμούς τα αντιπλημμυρικά έργα σε Εύβοια και Πήλιο – Δεν υπάρχει εύκολη λύση
«Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα που έχουνε ξεκινήσει για τη θωράκιση στις ορεινές περιοχές και τον καθαρισμό ρεμάτων στις πεδινές. Δεν υπάρχει εύκολη λύση, αλλά μόνο δουλειά που πρέπει να γίνεται καθημερινά. Έργα που παλαιότερα ξεκινούσαν μετά από τουλάχιστον ένα χρόνο, τώρα ξεκίνησαν σε λίγες εβδομάδες».
Αυτό τόνισε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, αναφορικά με τις καταστροφές από τα καιρικά φαινόμενα σε βόρεια Εύβοια και Πήλιο. Ερωτηθείς για τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί ολιγωρίας της κυβέρνησης, ο κ. Τριαντόπουλος είπε ότι «μπορεί σήμερα ο καθένας να επισκεφθεί την περιοχή της Λίμνης στην Εύβοια, και να δει τους εργάτες που δουλεύουν».
Ειδικά για τη βόρεια Εύβοια, τόνισε ότι έχουν εκταμιευθεί 20 εκατομμύρια ευρώ για τις δομικές ανάγκες, και ήδη έχουν διατεθεί περίπου 6 εκατομμύρια για τα αντιπλημμυρικά έργα, ενώ και τα υπόλοιπα θα διατεθούν προς την κατεύθυνση αυτή.
Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο Δήμος Αγιάς στη Λάρισα
Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, ζητά ο Δήμος Αγιάς της Λάρισας. Οι ζημιές από την έντονη βροχόπτωση είναι μεγάλες, ενώ μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας Θεσσαλιας επιχειρούν και σήμερα για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.
Σημειώνεται, πως τουλάχιστον 30 σπίτια έχουν πλημμυρίσει στα παράλια της Αγιάς, δρόμοι καταστράφηκαν, ενώ παρουσιάστηκαν και μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες του κάστανου.

Δείτε ακόμα:  Άγρια συμπλοκή σε νυχτερινό κέντρο της Πάτρας

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News