Ιατροδικαστής σχολιάζει το πόρισμα για την Μαλένα και την Ίριδα – «Εγκληματική ενέργεια»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Είναι καλά εμπεριστατωμένο, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για το είδος και την αίτια θανάτου»
Ο θάνατος Μαλένας και Ίριδας είναι εγκληματική ενέργεια δήλωσε κατηγορηματικά στον ΣΚΑΪ η ιατροδικαστής Ελένη Σπανουδάκη βασιζόμενη στα ευρήματα του πορίσματος των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρια.
«Το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρια είναι καλά εμπεριστατωμένο, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για το είδος και την αίτια θανάτου» ξεκαθάρισε η ιατροδικαστής. «Δεν είναι παθολογικός ο θάνατος, ή δηλητηρίαση, (φαρμακευτική/ τοξική ουσία) σε Μαλένα και Ίριδα. Οπότε αιτία θανάτου είναι η ασφυξία, και το είδος του θανάτου εγκληματική ενέργεια» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σπανουδάκη.
«Υπάρχουν ευρήματα όσον αφορά τη Μαλένα που συνεκτιμούνται, όπως το πνευμονικό οίδημα και η εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, και υπάρχουν και ευρήματα στην Ίριδα ενδεδειγμένα για υποξία, όπως είναι η ανοξία στον εγκέφαλο» εξήγησε.
«Tα ευρήματα υπήρχαν, απλώς συνεκτιμήθηκαν όλα τα ευρήματα, δεν πρέπει να μένουμε σε ένα εύρημα» τόνισε ερωτηθείσα γιατί η εγκληματική ενέργεια δεν διαπιστώθηκε από τους προηγούμενους ιατροδικαστές που είχαν εξετάσει τις σορούς των παιδιών.
Η Ελένη Σπανουδάκη εξήγησε για το βίαιο θάνατο με ασφυξία ότι το θύμα σε 1 με 2 λεπτά χάνει τις αισθήσεις του και στα 3 με 4 λεπτά αποβιώνει. «Μιλάμε για μη αναστρέψιμες βλάβες στον εγκέφαλο» τόνισε.
 
 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Οι ενδείξεις ότι η πυρκαγιά είναι εμπρησμός γίνονται αποδείξεις

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News