Ιδιωτικό Fun αγόρασε το κτήριο Κεράνης με το ποσό 5.500.000 ευρώ και το... ξαναπουλάει στο δημόσιο αντί 85.000.000!!

Ιδιωτικό Fun αγόρασε το κτήριο Κεράνης με το ποσό 5.500.000 ευρώ και το… ξαναπουλάει στο δημόσιο αντί 85.000.000!!

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Κάποια χρόνια πριν ο μέγιστος Σημίτης έλεγε για τις οσμές σκανδάλων. Όποιος έχε στοιχεία να τα δώσει .Να τα βγάλει στην φόρα. Πολλοί έβλεπαν την Ελλάδα γεμάτη καπνούς απο σκάνδαλα αλλά η φωτιές ήταν επιμελώς καλυμμένες.

Σε αυτήν τελικά τη χώρα κάθε χρόνο οι «φωτιές απο τα σκάνδαλα» είναι περισσότερες και απο τις «φυσικές». Να που πάνε τα χρήματα των φορολογουμένων.

Θα σας το πει ο ειδικός Άρης Σπίνος μεσω απο το eidvlio5 απο το οποίο «αλιεύσαμε» το ρεπορτάζ του.

ΓΡΑΦΕΙ ΛΟΙΠΟΝ:
Οι προδιαγραφές που περιέχονται στη διακήρυξη του διαγωνισμού που αναρτήθηκε στη Διαύγεια είναι… κομμένες και ραμμένες στην παλιά καπνοβιομηχανία Κεράνη!

Το κτίριο ανήκε στο Δημόσιο, εκπλειστηριάστηκε, το πήρε ιδιωτικό Φαν 5.500.000 ευρώ και τώρα όλα δείχνουν ότι θα ξανά αγοραστεί από το δημόσιο 80.500.000 και θα δαπανηθούν τουλάχιστον άλλα 20 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει λειτουργικό!

Μετά το τελευταίο «ναυάγιο» στην υπόθεση μεταστέγασης των δικαστηρίων του Πειραιά στη Ράλλειο Σχολή, στην πλατεία Κοραή -έχουν προηγηθεί πολλά στα 35 χρόνια που εκκρεμεί το αίτημα του νομικού κόσμου, των φορέων και των κατοίκων της πόλης

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, στην Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, αναρτήθηκε στη Διαύγεια η διακήρυξη του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) για την αγορά ενός κτιρίου περίπου 30.000 τ.μ. στα όρια του Δήμου Πειραιά, προκειμένου να στεγαστούν σε αυτό τα δικαστήρια και οι δικαστικές υπηρεσίες της πόλης. Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου και το ανώτατο ποσό που θα διατεθεί είναι 80.954.000 ευρώ.

Μετά τη δημοσιοποίηση της διακήρυξης από το ΤΑΧΔΙΚ, οι πληροφορίες λένε ότι οι προδιαγραφές που καθορίζονται σε αυτήν «φωτογραφίζουν» το ακίνητο της καπνοβιομηχανίας του Κεράνη στα Καμίνια, κοντά στη γέφυρα Καλαμάκη, που παραμένει κλειστό εδώ και περίπου 20 χρόνια και ανήκει πλέον σε ιδιώτη.

Δείτε ακόμα:  Η φιέστα του Ατρομήτου Πειραιώς για την άνοδό του στη Γ’ Εθνική κατηγορία

Επιλέγεται η αγορά κτιρίου έως 30.000 τετραγωνικών μέτρων, χωρίς βέβαια να αναφέρεται κάποιο συγκεκριμένο ακίνητο, πλην όμως εν τοις πράγμασι αφορά το ακίνητο του «Κεράνη» στα Καμίνια (το οποίο μετρήθηκε από το ΤΕΕ ως έχον επιφάνεια 29.900 τ.μ., αλλά με μειονεκτήματα, μεταξύ των οποίων η έλλειψη στάθμευσης και το μη απαιτούμενο ύψος των 4 μέτρων σε κάθε όροφο. Να σημειωθεί ότι στην ανωτέρω διακήρυξη το προβλεπόμενο ελάχιστο ύψος των ορόφων διαμορφώθηκε στα 3,80 μέτρα). Το συνολικό κόστος αγοράς και διαμόρφωσης του προς αγορά ακινήτου ως Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά θα ανέρχεται έως το ποσόν των 80.954.000 ευρώ.

Ενδιαφέρον θα έχει, λοιπόν, να δούμε ποια κτίρια θα εμφανιστούν στον διαγωνισμό, αν ανάμεσά τους θα βρίσκεται το κτίριο του «Κεράνη» στα Καμίνια και πώς θα ολοκληρωθεί αυτός. Στην περίπτωση, βέβαια, που κληρώσει «Κεράνη», θα πρόκειται για μια ιδιαιτέρως επικερδή για τον ιδιώτη συμφωνία: Το Δημόσιο πούλησε το συγκεκριμένο κτίριο 5,5 εκατ. και θα το ξαναγοράσει έναντι 81 εκατ. (μαζί με το κόστος διαμόρφωσής του)!

Διαβάστε την προκήρυξη

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News