Ημέρες Θάλασσας 2021 : Εθελοντικοί καθαρισμοί στις παραλίες του Πειραιά

Ημέρες Θάλασσας 2021 : Εθελοντικοί καθαρισμοί στις παραλίες του Πειραιά

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσε στοχευμένες δράσεις εθελοντισμού και ευαισθητοποίησης για την προστασία του παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος, στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2021».

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν εθελοντικοί παράκτιοι καθαρισμοί στα Βοτσαλάκια σε συνεργασία με την ομάδα «Greek Eco Project», στην Φρεαττύδα με τη συμβολή της ομάδας «Save your hood», στον Όρμο της Αφροδίτης με την εθελοντική συνεισφορά της «OCEANKING», ενώ ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων προχώρησε σε υποβρύχιο καθαρισμό της θάλασσας του Μικρολίμανου.

Στις οικολογικές δράσεις στη παραλία Βοτσαλάκια και στο Μικρολίμανο παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης μαζί με τα παιδιά του και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε:

«Ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσε σήμερα δράσεις καθαρισμού του παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2021». Στόχος μας είναι να στείλουμε ένα μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και να ευαισθητοποιήσουμε τους δημότες και ιδιαίτερα τα παιδιά, ώστε να αποκτήσουν από νωρίς περιβαλλοντική συνείδηση. Πρόκειται για συμβολικούς καθαρισμούς σε όμορφα σημεία της πόλης μας. Όπως έχω ξαναπεί, για να είναι οι παραλίες μας, οι θάλασσές μας, η πόλη μας καθαρή, οφείλουν να συμβάλλουν και οι πολίτες προστατεύοντας τους δημόσιους χώρους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων, τις ομάδες «Greek Eco Project», «Save your hood» και «OCEANKING» στον Όρμο της Αφροδίτης για την εθελοντική τους συνεισφορά σ΄ αυτές τις όμορφες περιβαλλοντικές δράσεις. Ο Δήμος Πειραιά θα είναι πάντα αρωγός σε πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος».

Δείτε ακόμα:  Δήμος Πειραιά: Οι Αποκριάτικες δράσεις για το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, σημείωσε:

«Πρόκειται για συμβολικούς καθαρισμούς στα Βοτσαλάκια, στην Φρεαττύδα, στον Όρμο της Αφροδίτης και στο Μικρολίμανο. Αν και οι παραλίες μας, το τελευταίο διάστημα, βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση πραγματοποιούμε, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας, εθελοντικούς καθαρισμούς, στέλνοντας ένα μήνυμα ότι και οι πολίτες πρέπει να συμβάλλουν, προκειμένου να διατηρούμε τις παραλίες και γενικά τους κοινόχρηστους χώρους καθαρούς».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.