Ημέρες Θάλασσας 2022: Καταιγισμός παραπόνων από κατοίκους του Πειραιά για βεγγαλικά και ηχορύπανση

Ημέρες Θάλασσας 2022: Καταιγισμός παραπόνων από κατοίκους του Πειραιά για βεγγαλικά και ηχορύπανση

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου θα μπορούσε να αποδοθεί στην πόλη του Πειραιά η πρωτιά της περισσότερο ρυπασμένης και αδιάφορης για την κατάντιά της Ευρωπαϊκής πόλης.

Μάλιστα η Δημοτική αρχή φρόντισε όλες αυτές τις ημέρες μέσω των Ημερών Θάλασσας και το πάρτι της Τρούμπας, να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα της πόλης από τους ρύπους της ναυτιλίας και της κυκλοφορίας.

Σε μια πόλη με ελάχιστη περιβαλλοντική παιδεία που δεν έχει καταφέρει να λύσει στοιχειώδη θέματα όπως αυτό της καθαριότητας τα πυροτεχνήματα κατέχουν κεντρική θέση στην καθημερινότητά μας, πρωτοστατούσας της Δημοτικής Αρχής, φορτίζοντας την ατμόσφαιρα με εκατοντάδες ρύπους, βλάπτοντας την Δημόσια υγεία όχι μόνο των ανθρώπων αλλά και των ζώων και δη των αδέσποτων.

Τα πυροτεχνήματα αποτελούνται από μείγμα χημικών ουσιών. Τα φανταχτερά χρώματα που βλέπουμε, προέρχονται από διάφορες μεταλλικές ενώσεις. στρόντιο ή λίθιο και ενώσεις βαρίου. Όλα τους είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο και τα ζώα.

Για να δημιουργηθεί έκρηξη πρέπει να παραχθεί οξυγόνο. Αυτό γίνεται με χρήση διάφορων οξειδωτικών των υπερχλωρικών .

Το σύννεφο καύσης περιέχει τοξικές σκόνες και αναθυμιάσεις. Αυτές οι σκόνες είναι μικροσκοπικά μεταλλικά σωματίδια που καταλήγουν είτε στο έδαφος είτε στο νερό χωρίς να έχουν τη δυνατότητα διάλυσης

Η Ηχορύπανση που προκαλούν είναι επίσης μείζον θέμα. Οι ήχοι που εκπέμπονται είναι της τάξης 140 -170 decibel. Το κατώφλι των 85 decibel μπορεί να προκαλέσει απώλεια ακοής, ενώ προκαλούν πανικό σε ζώα και οι αδέσποτες γάτες διατρέχουν κίνδυνο τύφλωσης

Είναι τραγικό για χάρη του θεάματος και μόνο να επιβαρύνεται η πόλη με πυροτεχνήματα καθημερινά, παράλληλα η Δημοτική αρχή να καλεί σε άλλη εκδήλωσή τους φιλόζωους για να επιδείξει πόσο φροντίζει τα αδέσποτα ζωάκια!

Δείτε ακόμα:  Δήμος Πειραιά: Διατακτικές για παροχή βασικών ειδών διατροφής για το Πάσχα 2021

Βεβαίως για το εκτρωματικό έργο του μπαζώματος της Πειραϊκής τηρείται σιγή ιχθύος.

Το κίνημα ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ είναι το μοναδικό αντίβαρο της πόλης που παλεύει για την προστασία του περιβάλλοντος, της ατμόσφαιρας, της Δημόσιας Υγείας , των δέντρων και των ζώων.

Οι θέσεις του κινήματος είναι τεκμηριωμένες επιστημονικά και εμπλουτίζονται συνεχώς από τις υποδείξεις των κατοίκων.

Μια ανοιχτή συζήτηση για να τιμηθεί η ημέρα του περιβάλλοντος και να μειωθεί η επιβάρυνσή του διοργανώνουμε απόψε στις 7 μμ στο Σταυρό.

via reportaznet

 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News