Ημέρες Θάλασσας 2022: Κάτω στον Πειραιά, στα Καμίνια Περιπατητική ξενάγηση

Ημέρες Θάλασσας 2022: Κάτω στον Πειραιά, στα Καμίνια Περιπατητική ξενάγηση

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά οργανώνει περιπατητική ξενάγηση, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, στις 10.30, στην τόσο γνωστή, αλλά  και τόσο άγνωστη συνοικία  του Πειραιά, τα Καμίνια, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2022.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους δρόμους του αρχαίου Αλίπεδου που άλλαξε ελάχιστα στο πέρασμα των αιώνων, αφού οι κλιματολογικές, οι εδαφολογικές και οι γεωγραφικές του συντεταγμένες, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο και τελικά καθόρισαν το μέλλον της περιοχής.

Επίσης, θα γνωρίσουν την συνοικία όπου εγκαταστάθηκαν κυρίως νησιώτες, εργάτες στην πλειοψηφία τους, που συνέβαλλαν στην εκβιομηχάνιση της πόλης, αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Επιπλέον, θα  ανακαλύψουν τα σημεία όπου οι πρώτοι κεραμουργοί έστησαν τα πρόχειρα καμίνια τους στα μέσα του 19ου αιώνα, για την κατασκευή τούβλων και κεραμιδιών, με τα οποία τροφοδοτούσαν όχι μόνο τον Πειραιά και την Αθήνα, αλλά  ακόμη και την Κωνσταντινούπολη και θα καταλήξουν στον δρόμο με τους αλευρόμυλους, στην οδό Μουτσοπούλου.

Τη διαδραστική αυτή περιήγηση συντονίζει η κα Ευαγγελία Μπαφούνη, Ιστορικός, Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, με παρεμβάσεις τοπικών λογίων, κατοίκων, καταστηματαρχών, κ.ά.

Σημείο εκκίνησης: είσοδος εργοστασίου Ελαΐς, επί της οδού Πειραιώς.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα : 210 4134651 και 210 4134657.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις για voucher σε παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.