Ιόνιο Πέλαγος: Η παραλία της αγάπης για ελεύθερους και ζευγάρια

Ιόνιο Πέλαγος: Η παραλία της αγάπης για ελεύθερους και ζευγάρια (video)

TRAVEL ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα φυσικό αριστουργηματικό πέρασμα για το οποίο η φύση μπορεί να υπερηφανεύεται

Κάθε παραλία στη χώρα μας έχει τη δική της ιστορία. Για την ομορφιά τους ή τους μύθους που τις συνοδεύουν.

Μια από αυτές τις ελληνικές παραλίες βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος, την έχεις ακούσει σίγουρα και έχει έναν μύθο να την συνοδεύει. Ο λόγος για το Κανάλι της Αγάπης ή αλλιώς «Canal d’ Αmour» στην Κέρκυρα. Στην πραγματικότητα είναι ένα διαφορετικό είδος παραλίες που όμοιό του δεν συναντάς στην Ελλάδα.

Το Κανάλι της Αγάπης, λοιπόν, είναι ένα σημείο στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού. Εκεί υπάρχει ένας οικισμός, το Σιδάρι, το οποίο απέχει από την πρωτεύουσα της Κέρκυρας περίπου 30 χιλιόμετρα. Στην πραγματικότητα αποτελεί έναν οικισμό ο οποίος δημιουργήθηκε από την συγχώνευση δύο μικρών παραθαλάσσιων χωριών, τα οποία χωρίζονταν μονάχα από την παραλία.

Στην περιοχή αυτή υπάρχουν τρεις αμμώδεις και πανέμορφες παραλίες αλλά αυτό που κλέβει τις εντυπώσεις είναι το Κανάλι της Αγάπης. Μια από τις ξεχωριστές ελληνικές παραλίες. Και πώς να μην είναι με τις εικόνες από τα βράχια που συνθέτουν το σκηνικό; Αυτή η εντυπωσιακή εικόνα έχει δημιουργηθεί από τη διαβρωτική επίδραση του νερού και του αέρα στους βράχους από ψαμμίτη. Εκτός από αυτό, ολόκληρη η θαλάσσια περιοχή είναι γεμάτη με αποθέματα αργίλου, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Εκτός από την φυσική ομορφιά, την περιοχή συνοδεύει και ένας μοναδικός μύθος που ίσως δεν γνωρίζεις. Είναι μια από τις ελληνικές παραλίες που ξεχωρίζουν γι’ αυτόν.

Δείτε ακόμα:  Σε 136 σημεία τα δωρεάν rapid test την Πέμπτη 19 Αυγούστου

Ο μύθος που είναι γνωστός εδώ και πολλά χρόνια έχει ως εξής: Το ζευγάρι που θα καταφέρει να κολυμπήσει στο κανάλι, θα μείνει για πάντα ερωτευμένο. Όσοι είναι μόνοι και καταφέρουν να κολυμπήσουν κατά μήκος ολόκληρου του καναλιού, θα βρουν στη ζωή τους την αληθινή αγάπη.

Και τέλος όσοι δεν τολμήσουν μια βουτιά εκεί, αρκεί μια ευχή και ένα νόμισμα στα βαθιά, ώστε να γνωρίσουν τον έρωτα της ζωής τους.

Newsroom | Pireas News