Ηρακλειά: Το νησί των Κυκλάδων για χαλαρές διακοπές

Ηρακλειά: Το νησί των Κυκλάδων για χαλαρές διακοπές

TRAVEL ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για όποιον αναζητά ένα νησί για ήρεμες διακοπές, χωρίς πολύ κόσμο και βαβούρα, αλλά όμορφες με παραλίες, χαλάρωση και φιλόξενους κατοίκους, η Ηρακλειά είναι το ιδανικό μέρος.

Με το που πατάς το πόδι σου στο νησί, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εξοικειωθείς με την απαράμιλλη ομορφιά της και την απλότητά της. Μπαίνεις στον χαλαρό ρυθμό των κατοίκων και ετοιμάζεσαι για τις διακοπές που θα σου αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεσαι, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα exploringgreece.tv.

Το νησί της χαλάρωσης

Το όμορφο νησί βρίσκεται μεταξύ της Νάξου και της Αμοργού, στις λεγόμενες Μικρές Κυκλάδες. Είναι ένα σύμπλεγμα μικρών, αλλά όμορφων νησιών. Αυτά τα μικρά νησιά ναι μεν δεν είναι ιδιαίτερα τουριστικά, αλλά από την άλλη γι’ αυτό διατηρούν αυτή την ομορφιά και την ηρεμία. Είναι αυτό που λέμε για τους πιο ψαγμένους. Αυτούς που δε θέλουν τυποποιημένες διακοπές με πολύ κόσμο και ουρές.

Η Ηρακλειά αποτελεί το δυτικότερο νησί του συμπλέγματος. Έχει μόνο δύο οικισμούς, την Παναγία ή Χώρα και τον Άγιο Γεώργιο. Τον δεύτερο θα τον γνωρίσεις από την αρχή, καθώς εκεί βρίσκεται το λιμάνι του νησιού. Η Ηρακλειά απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να ζήσουν μερικές μέρες αυθεντικής νησιώτικης ζωής. Μόλις κατέβεις από το πλοίο, συνειδητοποιείς ότι στο νησί αυτό ο χρόνος δεν έχει καμία χρησιμότητα.

Δείτε ακόμα:  Άστατος ο καιρός της Τρίτης 17ης Μαϊου 2022

Η Ηρακλειά φημίζεται επίσης και για την εναλλακτική πλευρά της. Είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της πεζοπορίας, αφού αναμφίβολα μπορείς να περπατήσεις άνετα όλο το νησί και αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία θυμίσου και πάρε το μονοπάτι που οδηγεί στο Κάστρο πάνω από το Λιβάδι.

Στην Ηρακλειά πρακτικά θα δεις μπλε, άσπρο και άγρια τοπία σε έναν μοναδικό συνδυασμό. Στα συν, ότι η θέα από πολλά σημεία σε ταξιδεύει στις γειτονικές Μικρές Κυκλάδες.

Οι παραλίες του νησιού

Οι παραλίες που έχει η Ηρακλειά δεν είναι πολλές, αλλά όλοι όσοι έχουν πάει, παραδέχονται ότι είναι άκρως εντυπωσιακές. Πρώτα – πρώτα η παραλία του Αγίου Γεωργίου, η οποία είναι και η πρώτη που βλέπεις φτάνοντας στο λιμάνι του νησιού. Απόλαυσε τη σκιά των δέντρων και άκου τα τζιτζίκια και το κύμα ανενόχλητος. Η δεύτερη ασφαλής και κοντινή επιλογή είναι η παραλία του Λιβαδιού. Προτίμησέ την ειδικά αν πηγαίνεις μαζί με την οικογένεια.

 

Μην ξεχάσεις

Σημαντικό αξιοθέατο στο νησί είναι το Σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη. Πρόκεται για μια μοναδική εμπειρία που θα ζήσεις αν αφιερώσεις 2,5 ώρες από την ημέρα σου. Αξίζει τον κόπο. Με το που μπαίνεις σκύβεις και προχωράς μπουσουλώντας για μερικά μέτρα. Μέσα στο σπήλαιο έχουν χαρτογραφηθεί περίπου 20 αίθουσες ως τώρα αλλά δε θα σου επιτραπεί να μπεις σε όλες.

Σε αυτό το νησί η έννοια της χαλάρωσης αποκτά πραγματικό νόημα. Αν το επιλέξεις θα ξέρεις ότι θα περάσεις τις πιο ήρεμες διακοπές της ζωής σου. Πολύ απλά θα έχεις μόνο τα απαραίτητα για μερικές μέρες μακριά από τεχνολογία και πολύ κόσμο. Ήλιος και θάλασσα σε έναν μοναδικό συνδυασμό. Χαλάρωση και νησί Ηρακλειά πάνε μαζί…

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News