Καίγεται ακόμα 10 ημέρες μετά το πλοίο – Βίντεο ντοκουμέντο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα σωστικά συνεργεία άνοιξαν τον καταπέλτη και το οξυγόνο φούντωσε τις φλόγες
Δέκα ημέρες μετά την εκδήλωση της φονικής πυρκαγιάς στο πλοίο Euroferry Olympia, ο πύρινος εφιάλτης αναζωπυρώθηκε σήμερα, μόλις τα συνεργεία άνοιξαν τον καταπέλτη στο λιμάνι του Αστακού στην Αιτωλοακαρνανία.
Μάλιστα, όπως κατέγραψε βίντεο-ντοκουμέντο του Mega, οι εκρήξεις από την αναζωπύρωση της φωτιάς ήταν συνεχείς. Οι μηχανικοί των συνεργείων της Πυροσβεστικής κατάφεραν να αφαιρέσουν και τον τελευταίο πύρο, που συγκρατούσε την πόρτα του καταπέλτη, αλλά η είσοδος οξυγόνου, έφερε αυτές τις εικόνες. Η φωτιά στο γκαράζ του πλοίου, άρχισε να καταστρέφει ό,τι είχε απομείνει, με τις προσπάθειες της κατάσβεσης να βρίσκονται σε εξέλιξη μέχρι και το απόγευμα.
Στο εσωτερικό του Eurofery Olympia οι Πυροσβέστες εξοπλισμένοι με αναπνευστήρες, ειδικές μάσκες και στολές προσπαθούν να ερευνήσουν όλους τους χώρους σχολαστικά. Οι κυλιόμενες σκάλες που υπήρχαν στο σημείο, έγιναν παρανάλωμα του πυρός και χάθηκαν. Από τα καταστρώματα μέσα στα γκαράζ, με την ορατότητα να είναι κάτι παραπάνω από περιορισμένη ακόμα και με τους φακούς. Μπροστά στους Πυροσβέστες ένα σύννεφο καπνού και σκόνης και κοντά τους οι πόρτες που άνοιξαν για να μπουν.

Ένας σορός από άμορφες μάζες σιδερικών που έλιωσαν και καταστράφηκαν, όταν το πλοίο άρχισε να φλέγεται ανοιχτά της Κέρκυρας, τη νύχτα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου. Οι συγγενείς των αγνοούμενων που παραμένουν στο λιμάνι του Αστακού έχουν πάψει να ελπίζουν. Ρωτούν συνεχώς αν υπάρχει κάποιο νεότερο από τις έρευνες, με τις απαντήσεις από το πρωί να είναι αρνητικές.
Με βάση την λίστα των επιβατών, τα άτομα που αναζητούνται είναι τρία, ωστόσο εκφράζονται φόβοι για μετανάστες, που ίσως να κατάφεραν να μπουν παράνομα στο πλοίο, για να περάσουν στην Ιταλία και να κρύφτηκαν στα αμπάρια. Για τις 8 σορούς που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα, οι αιτίες θανάτου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, είναι τα εγκαύματα και η απανθράκωση.

Δείτε ακόμα:  Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες από τη χθεσινή θεομηνία

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News