Καλλιεργούσαν ποσότητες κάνναβης στην Αρκαδία και τις διακινούσαν με ταξί και μισθωμένα οχήματα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελλήφθησαν έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και κατασχέθηκαν 160 κιλά κάνναβης – Από τη δραστηριότητα τους είχαν αποκομίσει τουλάχιστον 600.000 ευρώ
Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην καλλιέργεια, επεξεργασία, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης, σε περιοχές της Αρκαδίας και της Αττικής, έφθασαν μετά από πολύμηνες έρευνες αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας από 39 έως 45 ετών και δύο ημεδαποί, ηλικίας 62 και 64 ετών, αντίστοιχα, μέλη της οργάνωσης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση των νομοθεσιών περί ναρκωτικών και τα -κατά περίπτωση- αδικήματα για τα όπλα και περί αλλοδαπών.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2023 έως και την 22.10.2023, όπου διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές της Αρκαδίας και της Αττικής, αποκομίζοντας έτσι σημαντικά χρηματικά ποσά.
Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ ως ηγετικό μέλος ήταν ο 45χρονος αλλοδαπός συλληφθείς. Οι ποσότητες κάνναβης προέρχονταν από φυτεία κάνναβης σε τοπική κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας, που καλλιεργούσαν οι δράστες από κοινού και στη συνέχεια διοχετεύονταν στους νομούς της Αρκαδίας και της Αττικής.
Επιπρόσθετα, τα μέλη μετά την παραλαβή των ποσοτήτων, για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών στους τόπους απόκρυψης ή στις οικίες τους χρησιμοποιούσαν μισθωμένα οχήματα και ταξί, για να αποτρέψουν τυχόν παρακολούθηση ή επιτήρηση σε βάρος τους. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία έτερων προσώπων ή αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons).
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, υπαίθριους χώρους και οχήματα των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 101.458,2 γραμμαρίων, φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 67.646 γραμμαρίων, τέσσερα οχήματα, τρεις ζυγαριές ακριβείας, οκτώ κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 15.385 ευρώ ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ένα περίστροφο, τρία φυσίγγια, μία γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος, πλήθος από εξοπλισμό αποξήρανσης, μία θερμάστρα υγραερίου, δύο υπνόσακοι, πλήθος από εργαλεία κατάλληλα για την καλλιέργεια και συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών.

Δείτε ακόμα:  Αλέξης Κούγιας: «Δεν δέχομαι να λέει το παιδί… η μαμά μου ο Μήτσος και ο μπαμπάς μου ο Γιώργος»

Παράλληλα, υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 600.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News