«Κανένας λόγος ανησυχίας»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου»
Δυο σεισμικές δονήσεις αναστάτωσαν τους κατοίκους της Κορίνθου και των γύρω περιοχών, ωστόσο ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ, παρουσιάστηκε καθησυχαστικός.
Παράλληλα, για τον σεισμό της Κρήτης, σημείωσε πως επίσης δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας, καθώς πρόκειται για σεισμογενή περιοχή.
Όσον αφορά στην Κόρινθο, ο κ. Λέκκας είπε ότι είναι ο μεγαλύτερος σεισμός αυτός που εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης (18/5) με 3,9 Ρίχτερ και ότι έχουν γίνει 20 σεισμοί στην περιοχή τις τελευταίες μέρες που εξελίσσονται μεταξύ Κιάτου και Ξυλόκαστρου.
«Οι σεισμοί αυτοί εντάσσονται στη σεισμικότητα που υπάρχει στον Κορινθιακό Κόλπο. Δεν είναι κάτι που μας λέει ότι θα έχουμε μεγαλύτερη σεισμικότητα αλλά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, γιατί ο Κορινθιακό κόλπος μπορεί να φιλοξενήσει σεισμούς μεγάλου μεγέθους. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, δεν υπάρχει ανησυχία» είπε και ξεκαθάρισε ότι είναι ανθεκτικές οι κατασκευές στην περιοχή της Κορινθίας, ιδίως μετά τον σεισμό του ’81, και αντέχουν σε πολύ μεγαλύτερα μεγέθη σεισμών.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Σχεδόν 10.000 κλήσεις έχει δεχθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στη Θεσσαλία

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News