Καταγγελία Κουτσούμπα για Cosco «ΠΟΛΛΟΙ Κατσαφάδοι μαζεύονται στο λιμάνι Πειραιά...» (video)

Καταγγελία Κουτσούμπα για Cosco: «ΠΟΛΛΟΙ Κατσαφάδοι μαζεύονται στο λιμάνι Πειραιά…» (video)

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

«ΠΟΛΛΟΙ Κατσαφάδοι μαζεύονται στο λιμάνι Πειραιά…»

Σε μια καταγγελία που προκάλεσε αίσθηση προέβη  από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της συζήτησης για την Εξεταστική που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη λίστα Πέτσα και την δημοσκοπική εταιρεία Opinion Poll.

Μιλώντας για τα ΜΜΕ και την καταγγελόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ χειραγώγηση της κοινής γνώμης, παρέπεμψε στο πρόσφατο εργατικό δυστύχημα στο λιμάνι του Πειραιά, λέγοντας ότι δεν αναδείχθηκε από τα μέσα και παρέπεμψε στο σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» σύμφωνα με το οποίο μετά την απεργία που ακολούθησε το θάνατο του 45χρονου εργάτη έχει ενεργοποιηθεί ένας μηχανισμός με προεκτάσεις σε πολιτικά γραφεία, που παρεμβαίνει στη διαδικασία προσλήψεων και συνδικαλιστικής δράσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάνοντας μια παρένθεση στην ομιλία του, έκανε λόγο για πράγματα «που δεν λέγονται γιατί δεν προβάλλονται όπως η πρόσφατη είδηση του θανάτου ενός εργάτη την ώρα της δουλειάς, είδηση που απουσίασε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είτε παρουσιάστηκε όπως ήθελε η συγκεκριμένη εταιρεία».

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε αναλυτικότερα παραπέμποντας σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία εμπλέκεται και το όνομα του γαλάζιου υφυπουργού Κώστα Κατσαφάδου και άλλων προσώπων με το ίδιο επίθετο, και κλείνοντας την αναφορά αυτή κατέθεσε αυτά τα δημοσιεύματα στα πρακτικά, προτρέποντας «να τα ελέγξετε και κάποια στιγμή να μας απαντήσετε για τις συνωνυμίες, γιατί πολλοί Κατσαφάδοι, εκτός των άλλων μαζευτήκαν».

Αναλυτικά το απόσπασμα από την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα:

«Για να μην αναφέρω αυτά που δεν λέγονται και δεν προβάλλονται, όπως η πρόσφατη είδηση του θανάτου ενός εργάτη την ώρα της δουλειάς, είδηση που απουσίασε από τα ΜΜΕ είτε παρουσιάστηκε, όπως ήθελε η συγκεκριμένη εταιρεία.

Και μιας και αναφέρομαι σε αυτό, να κάνω μια παρένθεση. Όντως πολλά και διάφορα ακούγονται και λέγονται στο λιμάνι του Πειραιά, το τελευταίο διάστημα.

Όπως αποκαλύπτει ο «Ριζοσπάστης» σήμερα, γίνονται εγκρίσεις προσλήψεων από πολιτικά γραφεία, για κάποιους που κάνουν κουμάντο στο ποιος θα μπει στη δουλειά, για εμπλοκή πολιτικών προσώπων, ακόμα και την υποχρεωτική εγγραφή σε ένα εργοδοτικό σωματείο ως προϋπόθεση για την πρόσληψη. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν υπεύθυνα οι εργαζόμενοι, «διακρίνουν γύρω τους και κοντά τους κομματάρχες και οικογενειοκρατία, ότι πλέον δεν υπάρχει μόνο ο δρόμος του μεταξιού, υπάρχει και ο δρόμος του λιμανιού που ξεκινάει από την Κουντουριώτου στον Πειραιά και φτάνει μέχρι το ΣΕΜΠΟ».

Δείτε ακόμα:  Συμμετοχή του ΟΛΠ στην 4η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου (CIIE)

Και όντως η καταγγελία κεντρίζει το ενδιαφέρον, αφού στην Κουντουριώτου στεγάζεται το γραφείο του υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδου. Κι αν ακολουθήσουμε τη διαδρομή της διαπλοκής που γράφεται στον τύπο, βλέπουμε όλως συμπτωματικώς ότι operator manager στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, στον ΣΕΠ ΑΕ, είναι κάποιος ονόματι Νίκος Κατσαφάδος... Ενώ διευθυντής προσωπικού στην θυγατρική της COSCO, D Port, είναι επίσης κάποιος Μιχάλης Κατσαφάδος…

Κι επειδή στο Λιμάνι οι αποστάσεις είναι μεγάλες πρέπει να φροντίσουν να υπάρχει και κάποιος καλός και γνωστός εκπαιδευτής οδηγών, για να τους πηγαίνει και ξανά όλως τυχαίως και αυτός ονομάζεται Νίκος Κατσαφάδος… Και οι συμπτώσεις δεν σταματούν εδώ. Γιατί ένα άλλο αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στους χώρους δουλειάς υποτίθεται για ελέγχους ασφαλείας του λιμανιού, αλλά στην πραγματικότητα για να κάνει κατήχηση στους εργαζόμενους για να προστατεύουν την εταιρία, να μη διεκδικούν κλπ κλπ, το οδηγεί ένας που ονομάζεται Θεόδωρος Κατσαφάδος…

Ιδιαίτερα μετά τον επιτυχημένο απεργιακό αγώνα εκεί γίνονται «πράματα και θάματα». Τα συμπεράσματα όλα δικά σας.

Καταθέτω για τα πρακτικά τα σχετικά δημοσιεύματα με τα στοιχεία, για να τα ελέγξετε και κάποια στιγμή να μας απαντήσετε για τις συνωνυμίες, γιατί πολλοί Κατσαφάδοι, εκτός των άλλων μαζευτήκαν. Τέλος η παρένθεση.

Βλέπετε, η διαπλοκή έχει πολλούς δρόμους, εκτός από λεωφόρους και στενά μονοπάτια και συνδέεται με χίλια νήματα με την εξουσία και το κράτος και τους μηχανισμούς του. Κι αυτά συμβαίνουν με όλες τις κυβερνήσεις.

 

Newsroom | Pireas News