Καταγγελία-σοκ κατά παιδοψυχολόγου για την υπόθεση της ασέλγειας σε ανήλικη αθλήτρια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της καταγγέλλουσας παιδοψυχολόγος κάλεσε εν αγνοία της σε κοινή συνεδρία την ίδια και τον κατηγορούμενο
Σε μια νέα πολύ σοβαρή καταγγελία σχετικά με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης αθλήτριας κωπηλασίας από τον 37χρονο προπονητή της στην Θεσσαλονίκη προχώρησε σήμερα ο δικηγόρος της οικογένειας Όθων Παπαδόπουλος.
Όπως αναφέρει το grtimes.gr, ο κ. Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του σήμερα για την υπόθεση, έκανε λόγο για μια νεαρή, που έχει διακρίσεις στο άθλημα της κωπηλασίας σε παγκόσμιο επίπεδο και η οποία έπεσε θύμα ασέλγειας από τον ίδιο της τον προπονητή, το πρόσωπο που ήτανε επιφορτισμένο με την επίβλεψη της. Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, οι συγκεκριμένες πράξεις του 37χρονου που φέρονται να έγιναν από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Ιούνιο του 2022, έχουν ήδη καταγγελθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ έχει ενημερωθεί και το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο φερόμενος ως δράστης εκμεταλλεύτηκε τη σχέση εμπιστοσύνης και οικειότητας που είχε δημιουργηθεί νωρίτερα με τους γονείς του παιδιού, τη σχέση μεταξύ προπονητή και ανήλικης αθλήτριας, καθώς επίσης και ένα πρόβλημα υγείας που είχε παρουσιαστεί ξαφνικά και απρόβλεπτα στο άλλο παιδί της συγκεκριμένης οικογένειας. Ο προπονητής μάλιστα φέρεται να ασκούσε πιέσεις στην ανήλικη αθλήτρια, για να πετύχει την σιωπή της, να μην κοινοποιήσει τους δικούς της όλα όσα της είχαν συμβεί, ωστόσο, όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, τελικώς, αφού η ανήλικη περιήλθε σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ξέσπασε, αποκαλύπτοντας τα πάντα στους γονείς.
Πρόσθεσε δε, πως υπάρχει έρευνα, που είναι σε εξέλιξη, κατά την οποία ερευνάται τόσο το γεγονός ύπαρξης πιθανών ψηφιακών αρχείων από την δράση του συγκεκριμένου ανθρώπου, όπως επίσης και το ενδεχόμενο ύπαρξης άλλων θυμάτων από τον ίδιο στο παρελθόν.
«Την πήγαν σε παιδοψυχολόγο και αυτή κάλεσε και τον θύτη»
Ο κ. Παπαδόπουλος ωστόσο προχώρησε σε ακόμη μια πολύ σοβαρή καταγγελία, τονίζοντας πως οι γονείς βλέποντας το παιδί τους σε τι κακή ψυχολογική κατάσταση ήταν, την πήγαν σε παιδοψυχολόγο και η οποία όταν ενημερώθηκε από την ανήλικη, για ποιον λόγο ήταν αναστατωμένη «όχι μόνο δεν ανακοίνωσε το παραμικρό στους γονείς, αλλά αντίθετα πραγματοποίησε κοινή συνέδρια του παιδιού μαζί με τον προπονητή, που ήτανε το ίδιο το πρόσωπο, που τελούσε σε βάρος της το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια από πρόσωπο αρμόδιο και υπεύθυνο για την επίβλεψη της». Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε γνωστό, πως οι αρχές ενημερώθηκαν και για το συγκεκριμένο γεγονός.
Δείτε τι είπε αναλυτικά:
«Ο άνθρωπος αυτός δεν πρέπει να ξαναβρεθεί κοντά σε παιδιά»
Μιλώντας στο grtimes.gr ο Λεωνίδας Αθανασιάδης, πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, στον οποίο ήταν προπονητής ο 37χρονος, αναφέρθηκε στην υπόθεση λέγοντας μεταξύ άλλων πως «ο άνθρωπος αυτός δεν πρέπει να ξαναβρεθεί κοντά σε παιδιά». Όπως είπε, η διοίκηση του Ομίλου, αμέσως μετά την καταγγελία, δεν άφησε κανένα περιθώριο για εξηγήσεις στον 37χρονο προπονητή κωπηλασίας, διακόπτοντας τη συνεργασία και μη επιτρέποντας του να εισέρχεται στις εγκαταστάσεις. «Μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα. Ο κίνδυνος να κάνουμε λάθος ή να τον έχουμε αδικήσει, θεωρώ ότι είναι ανύπαρκτος», επισημαίνει ο κ. Αθανασιάδης.

Δείτε ακόμα:  Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News