Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στην ΕΛ.ΑΣ. – Τι απαντούν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το δημοσίευμα που προκάλεσε αντιδράσεις – «Πάγια αρχή είναι η μηδενική ανοχή σε ζητήματα αξιοπρέπειας του ατόμου» αναφέρεται
Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» που αναφέρεται σε σοβαρές καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε βάρος γυναικών εντός της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες ανάγκασαν το Αρχηγείο του Σώματος να εκδώσει «εμπιστευτικό έγγραφο», καλώντας αξιωματικούς «να μαζευτούν», απαντούν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι οποίοι διαψεύδουν, ότι υπάρχουν τέτοιες καταγγελίες.
Ειδικότερα, σημειώνουν ότι οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εντός της Ελληνικής Αστυνομίας, που αναφέρονται στο δημοσίευμα, δεν έχουν καταγγελθεί και καταγραφεί υπηρεσιακά. Και τονίζουν ότι το έγγραφο, που επικαλείται το δημοσίευμα, αφενός δεν είναι εμπιστευτικό και αφετέρου αποτελεί συνέχεια σχετικών εγγράφων του υπουργείου Εσωτερικών, για τον τρόπο που πρέπει εν γένει οι Δημόσιες Αρχές και εν προκειμένω η ΕΛ.ΑΣ. να διαχειρίζονται περιστατικά και καταγγελίες για φαινόμενα ηθικής παρενόχλησης και βίας εντός του προσωπικού τους.
Καταλήγοντας οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζουν, ότι «αποτελεί πάγια αρχή της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η μηδενική ανοχή σε ζητήματα που αφορούν την αξιοπρέπεια του ατόμου και ξεκαθαρίζεται ότι τυχόν τέτοια περιστατικά αντιμετωπίζονται με την αυστηρότητα που ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία και τους εσωτερικούς κανονισμούς της ΕΛ.ΑΣ.».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη στη σκιά της δολοφονίας του Άλκη

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News