ΚΑΤΑΝΤΙΑ! Η κυβέρνηση μετέτρεψε τα ΜΜΕ σε Γραφεία Τύπου!

ΚΑΤΑΝΤΙΑ! Η κυβέρνηση μετέτρεψε τα ΜΜΕ σε Γραφεία Τύπου!

MEDIA NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η κυβέρνηση φρόντισε από την πρώτη στιγμή της πανδημίας να δώσει ένα σημαντικό ποσό στα ΜΜΕ, ώστε να «ενημερώνουν» τους πολίτες για τον κορωνοϊό και φαίνεται πως η λίστα Πέτσα (έτσι είχε ονομαστεί)… έπιασε τόπο.

Μέχρι πριν λίγο καιρό βλέπαμε συνεχώς ρεπορτάζ «τρομοκρατίας» με νεκρούς σε νοσοκομεία και χιλιάδες άτομα να πεθαίνουν από τον κορωνοϊό, ρεπορτάζ τα οποία δικαιολογούσαν τα αυστηρά μέτρα της κυβέρνησης και το lockdown.

Ξαφνικά όλα αυτά χάθηκαν, καθώς η κυβέρνηση θέλει να ανοίξει τη χώρα για τους τουρίστες, έτσι πρώτο θέμα είναι οι χιλιάδες (όπως λένε) εμβολιασμοί καθημερινά και οι ουρές έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα, αλλά και άλλα άσχετα, όπως η επίσκεψη του Γκόρντον Ράμσεϊ στην Ελλάδα, αλλά και το πόσο καλά ζούμε τώρα που άνοιξαν οι καφετέριες, ασχέτως αν οι μισές δεν άνοιξαν.

Τα ΜΜΕ δεν λειτουργούν ούτε καν ως αυτόνομα γραφεία Τύπου, έχουν μετατραπεί σε παραρτήματα της διεύθυνσης επικοινωνίας του Μαξίμου, σε τέτοιο σημείο, που να μην αλλάζουν ούτε τα σημεία στίξης των ανακοινώσεων, επίσημων και ανεπίσημων, του επικοινωνιακού επιτελείου του πρωθυπουργού. Την ώρα της ανακοίνωσης του υπουργείου Υγείας ένα ρεπορτάζ και τέλος.

Η πραγματικότητα που ζουν οι Έλληνες, όμως, είναι τελείως διαφορετική: Οι αριθμοί που ανακοινώνονται έχουν πρόσωπο. Κάθε νεκρός έχει συγγενείς που θρηνούν και κάθε νοσηλευόμενος ανθρώπους που αγωνιούν. Όλοι αυτοί βλέπουν κυβέρνηση και «ενσωματωμένους δημοσιογράφους» να παρουσιάζουν μια τελείως αντίθετη εικόνα από αυτή που ζουν.

Ακούνε τον παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ να λέει «Μην τρομάζετε από τους 134 θανάτους που ανακοινώθηκαν, σημειώθηκαν σε 48 ώρες» ή τον εκπομπάρχη του ραδιοφώνου του ίδιου ομίλου να ενημερώνει τους ακροατές του ότι θα σταματήσουν να μεταδίδουν ειδήσεις για την πορεία της πανδημίας, γιατί «μπαίνουμε στην κανονικότητα».

Δείτε ακόμα:  Ο Εμμανουέλ Μακρόν λέει "ΟΧΙ" στον υποχρεωτικό εμβολιασμό: "Δεν γνωρίζουμε το εμβόλιο"

Καθόλου παράξενο, λοιπόν, ο Άδωνις Γεωργιάδης να θεωρεί «ιστορικές στιγμές» το άνοιγμα της εστίασης και όχι τους 80 συνανθρώπους μας που χάνονται κάθε ημέρα από κορωνοϊό. Ναι, το είπε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και όταν οι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να τον «επαναφέρουν στην τάξη», το προχώρησε λίγο ακόμη και κατηγόρησε αυτούς που πέθαναν ότι δεν είχαν εμβολιαστεί.

Αναδημοσίευση από pronews.gr

Η Ελένη Ρίτσου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Έχει σπουδάσει Graphic design και δημόσιες σχέσεις . Είναι λάτρης των social media και αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα.