Καταπέλτης το κατηγορητήριο για τον γυναικολόγο – Τον μήνυσαν 21 γυναίκες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες
Καταπέλτης είναι το κατηγορητήριο που συνοδεύει το 29σέλιδο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου ο 65χρονος γυναικολόγος-μαιευτήρας από τη Ρόδο που καταμηνύθηκε από 21 γυναίκες για σεξουαλικά εγκλήματα.
Σύμφωνα με το dimokratiki.gr στη Ρόδο, ο 65χρονος γιατρός κατηγορείται ειδικότερα για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου για αντίσταση κατά συρροή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Με το βούλευμα διατηρούνται οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ και της απαγόρευσης ασκήσεως του επαγγέλματος του γυναικολόγου, που του έχουν επιβληθεί.
Το δικαστικό συμβούλιο στο διατακτικό των σκέψεων που υιοθετεί αποδεχόμενο πλήρως την εισήγηση της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου τονίζει ότι «οι εγκαλούσες, κατά την τέλεση από τον κατηγορούμενο των επίδικων γενετήσιων πράξεων σε βάρος τους, ήταν ανήμπορες να αντιδράσουν τόσο λόγω της στάσης τους στη γυναικολογική καρέκλα στην οποία βρίσκονταν όσο και ενόψει του ό,τι ο κατηγορούμενος, στο πλαίσιο της γυναικολογικής εξέτασής τους, είχε εντός του κόλπου τους το χέρι του, στοιχείο το οποίο αξιολογείται, για τις μεν πράξεις πριν την 1η Ιουλίου 2019, ως ανικανότητά του θύματος να αντισταθεί στον δράστη για τις δε μεταγενέστερες πράξεις, ως έλλειψη συναίνεσης του θύματος στην τέλεση γενετήσιας πράξης από τον δράστη».
Σε ό,τι αφορά στον επιβληθέντα περιοριστικό όρο της απαγόρευσης άσκησης του επαγγέλματος του γυναικολόγου, κατά την κρίση του Συμβουλίου «συνιστά μέτρο πρόσφορο για την επίτευξη των αναφερόμενων στα άρθρα 282 και 283 ΚΠΔ σκοπών, καθώς το επάγγελμα του κατηγορούμενου αποτέλεσε την καίρια συνθήκη τέλεσης των αποδιδόμενων σε αυτόν πράξεων, ο οποίος κατά τις επαρκείς ενδείξεις που ανακύπτουν από το συγκεντρωθέν αποδεικτικό υλικό προέβη σε αυτές όχι απλά και μόνο στο γενικό πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του ως ιατρού, αλλά ακριβώς κατά την άσκησή τους και συγκεκριμένα κατά την κλινική εξέταση των γυναικών ασθενών του, οι οποίες εν τέλει αποτέλεσαν και τα θύματα των αξιόποινων πράξεων, που του αποδίδονται».
Ο γιατρός παραπέμπεται ειδικότερα σε δίκη ως υπαίτιος του ό,τι:
1. Στους κάτωθι αναφερόμενους χρόνους εντός της Γυναικολογικής – Μαιευτικής Κλινικής επιχείρησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος 9 γυναικών, χωρίς τη συναίνεσή τους και ειδικότερα:
-Για το ό,τι επιχείρησε γενετήσιες πράξεις εις βάρος μιας ασθενούς, κατά τη διάρκεια δε της ψηλάφησης του κόλπου της, κατά τρόπο που δεν συνάδει με τον τρόπο διενέργειας της εν λόγω εξέτασης, αλλά παραπέμπει ευθέως σε υποκατάστατο της συνουσίας […].
-Για όμοια πράξη εις βάρος άλλης ασθενούς που εμφάνιζε ερεθισμό στην ευαίσθητη περιοχή εξαιτίας μυκήτων.
-Κατά τη διάρκεια ιατρικής εξέτασης επιχείρησε γενετήσιες πράξεις εις βάρος ασθενούς που τον επισκέφθηκε καθώς υπέφερε από ουρολοίμωξη. Σε ερώτηση της παθούσας αναφορικά με τον τρόπο της διενεργούμενης εξέτασης φέρεται να της απάντησε ότι προσπαθούσε να διαπιστώσει την ύπαρξη πολύποδα.
-Σε μια ακόμη που τον επισκέφθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πάσχει από πολυκυστικές ωοθήκες φέρεται να την «εξέτασε» με τον ίδιο τρόπο κι ενώ τελείωσε η εξέταση να την αγκάλιασε και να τη φίλησε στο λαιμό.
-Σε άλλη γυναίκα, που τον επισκέφθηκε λόγω ενοχλήσεων που ένιωθε, καθώς διένυε τον 8° μήνα δίδυμης κύησης κατά τη διάρκεια της εξέτασης με τον υπέρηχο ενημερώθηκε ότι ο τοκετός θα πραγματοποιηθεί με καισαρική και έβαλε τα κλάματα. Του αποδίδεται ότι τότε άρχισε να τη φιλά στην περιοχή της κοιλιάς, στην αρχή στη μέση, λέγοντας ταυτόχρονα «να εδώ είναι το ένα κεφαλάκι του μωρού σου» και στη συνέχεια πιο χαμηλά κοντά στα γεννητικά όργανα, λέγοντας τη φράση «να και εδώ είναι το κεφαλάκι του άλλου μωρού σου», χωρίς η παθούσα να συναινεί στην ανωτέρω πράξη. Στο βούλευμα του αποδίδονται κι άλλες αποτρόπαιες πράξεις με θύμα την ίδια γυναίκα
-Σε άλλη γυναίκα που τον επισκέφθηκε λόγω κολπικών εκκρίσεων που παρουσίαζε, ο κατηγορούμενος φέρεται να επεδίωξε με τον ίδιο ως άνω τρόπο να την διεγείρει κι όταν τον ρώτησε για ποιο λόγο δε χρησιμοποιεί την κεφαλή υπερήχων, από τη στιγμή που είχε αφαιρέσει χειρουργικά τη μήτρα της, όπως συνήθως πραγματοποιείτο η εξέταση από άλλους γυναικολόγους, της απάντησε ότι προσπαθεί να καταλάβει εάν υπάρχει κάποια επιπλοκή μετά την αφαίρεση, ενώ όταν του εξέφρασε τη δυσφορία της φέρεται να της απάντησε «ε τελείωσε αν θες», συνεχίζοντας να πιέζει με πιο έντονες κινήσεις την κλειτορίδα της.
-Κατά τη διάρκεια προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου, φέρεται να προέβη στις ίδιες ως άνω πράξεις αλλά και να ασέλγησε και παρά φύσει σε, η οποία υποστηρίζει ότι την τράβηξε προς το μέρος του σε σημείο που ένιωσε ότι το πέος του βρισκόταν σε στύση και επιχείρησε να τη φιλήσει στο πρόσωπο.
-Σε μια άλλη φέρεται να είπε να βγάλει τα ρούχα της «στην ψύχρα χωρίς ποτό» και μετά της είπε ότι θα τα βάλει στην τσέπη του. Πριν την εξέταση και αφού η παθούσα ήταν γυμνή από τη μέση και κάτω, φέρεται να την αγκάλιασε και να της είπε τη φράση «πάρε θέση μάχης» ενώ η εξέταση είχε ως σκοπό, όπως του αποδίδεται, να την διεγείρει ερωτικά,
-Σε άλλη γυναίκα που τον επισκέφθηκε καθώς υπέφερε από εξανθήματα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού αφού την εξέτασε της συνέστησε μια κολπική κρέμα και όταν τον ρώτησε αναφορικά με τον τρόπο χρήσης της, αυτός φέρεται να της απάντησε «να το βάζεις όσο πιο βαθιά μπορείς, ξέρεις εσύ». Επειδή όμως η μόλυνση δεν υποχωρούσε, η παθούσα τον επισκέφθηκε εκτάκτως λίγες ημέρες μετά και τότε φέρεται να ασέλγησε εις βάρος της.
Ο γυναικολόγος κατηγορείται ως υπαίτιος του ό,τι εντός της Γυναικολογικής – Μαιευτικής Κλινικής ενήργησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος περισσότερων προσώπων, με κατάχρηση προς αντίσταση και συγκεκριμένα εις βάρος 12 γυναικών αλλά και ότι προσέβαλε με γενετήσιες πράξεις και προτάσεις τη γενετήσια αξιοπρέπεια ακόμη μίας.
Ως συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Εύη Αρνιθενού, Μύριαμ Τομαρά και Στέλιος Αλεξανδρής, και ως συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου οι δικηγόροι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος και Κώστας Αβδελής.

Δείτε ακόμα:  Συγκριτική έρευνα σε 29 χώρες για τη διαχείριση της πανδημίας – Στην 9η θέση η Ελλάδα

Newsroom | Pireas News