Καταψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η Στρατηγική μελέτη του masterplan της COSCO!

Καταψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η Στρατηγική μελέτη του masterplan της COSCO!

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Δεκαοκτώ μήνες μετά την έναρξη των έργων για το νέο λιμάνι στην Πειραϊκή , εργασίες που πληρώνονται από την περιφέρεια Αττικής μέσω ΕΣΠΑ, στο Περιφερειακό συμβούλιο παρουσιάστηκε μια εντελώς διαφορετική εικόνα σε σχέση με τον Μάιο του 2020 όταν εν μέσω θριαμβολογιών της αντιπεριφερειάρχου κας Αντωνάκου για την θέσπιση231 όρων και 9 κόκκινων γραμμών το masterplanείχε υπερψηφιστεί.

Χτες, η εισηγήτρια-αντιπεριφερειάρχης κυρία Αντωνάκου, παραδέχτηκε πώς ούτε οι όροι ούτε οι κόκκινες γραμμές τηρήθηκαν ενώ οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των φορέων περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πόλεις του ευρύτερου Πειραιά λόγω της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από τις επεκτάσεις της COSCO.

Η προσπάθεια αποκλεισμού από την συνεδρίαση της κοινοτικής συμβούλου – εκπροσώπου του κινήματος ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ , συνάντησε την σθεναρή αντίδραση των περισσότερων συμβούλων-επικεφαλής των παρατάξεων και είχε ως αποτέλεσμα να της δοθεί ο λόγος στο τέλος.

Από την τοποθέτηση της Δήμητρας Βήνη έγινε σαφές με αποδείξεις ότι τόσο οι έλεγχοι- αυτοψίες των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής ,όπως επίσης και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά , καλύπτουν το διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα στην Πειραϊκή , ενώ για το ίδιο θέμα των συνεχών παραβάσεων ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά διεξάγει έρευνα εδώ και 8 μήνες.

Έκπληξη προκαλεί γιατί δεν επετράπη στην εκπρόσωπο των νέων πράσινων που είναι κάτοικος Πειραιά να τοποθετηθεί.

Εν κατακλείδι η καταψήφιση του masterplanτης COSCOεκ μέρους της παράταξης του Πατούλη δεν αποτελεί κάποια ηρωική πράξη αντίστασης αντιθέτως μια απέλπιδα προσπάθεια διάσωσης του ήδη τρωθέντος κύρους της Περιφέρειας η οποία δεν έχει κανένα απολύτως πρακτικό αντίκρυσμα.

Η Στρατηγική Μελέτη του masterplanCOSCOπρόκειται να εγκριθεί τελικά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα για την αλλαγή χρήσεων γης που θα μετατρέψει τον ευρύτερο Πειραιά σε μια λιμενοβιομηχανική ζώνη ασύμβατη με οικιστικές χρήσεις.

Δείτε ακόμα:  Αυτοψία της Περιφέρειας στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για τον θάνατο του χιμπατζή

Η Περιφέρεια Αττικής θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά και να σώσει τον Πειραιά την ύστατη ώρα, αν δεχόταν χτες την πρόταση των συμβούλων της αντιπολίτευσης να μην εκταμιευθούν τα χρήματα της 2ης επιταγής προς την COSCO .

Καλούμε την Περιφέρεια Αττικής ναμην πληρώσει την δεύτερη δόση στους εργολάβους της COSCOκαι να σταματήσει με αυτόν τον τρόπο το διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα της Πειραϊκής .

Από μόνη της η σιωπή δεν δείχνει μεταμέλεια, όπως έλεγε και ο Μένανδρος.

Ζητάμε έμπρακτη μεταμέλεια από την Περιφέρεια Αττικής : Να μην δοθεί το έμβασμα στην COSCO για να συνεχίσει το έγκλημά της στην Πειραϊκή. Την δυνατότητα αυτή την έχει μόνο η Περιφέρεια Αττικής και την καλούμε να την ασκήσει.

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α’ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ –ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News