Καταθέτει ο Σπύρος Μπιμπίλας – Θεωρείται μάρτυρας «κλειδί»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανήκε επί σειρά ετών στο στενό περιβάλλον του κατηγορούμενου
Μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας κατάθεσης της συζύγου του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδας Νίνου στο βήμα του μάρτυρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα ανέβει σήμερα (13/9), εκτός απροόπτου, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.
Η κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα θεωρείται κομβικής σημασίας καθώς πρόκειται για πρόσωπο «κλειδί» το οποίο επί σειρά ετών ανήκε στο στενό οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του κατηγορούμενου για ένα βιασμό και δυο απόπειρες ηθοποιού. Η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη στην κατάθεση της επικαλέστηκε τον άλλοτε στενό φίλο της οικογένειας αναφερόμενη σε γεγονότα που φέρονται να σχετίζονται με τις καταγγελίες. Η κ. Νίνου υποστήριξε ότι ο γνωστός ηθοποιός ήταν ο άνθρωπος που γνώρισε την πρώτη καταγγέλλουσα και τη μητέρα της στον σύζυγο της.
Συγκεκριμένα, η κ. Νίνου κατέθεσε ότι η ίδια και ο σύζυγός της γνώρισαν την καταγγέλλουσα μέσω της μητέρας της η οποία ήταν ηθοποιός και ο Σπύρος Μπιμπίλας είχε ζητήσει να την βοηθήσουν γιατί είχε ανάγκη από δουλειά. Η συνεργασία με την μητέρα της νεαρής κοπέλας με τον Πέτρο Φιλιππίδη, σύμφωνα με την μαρτυρία, ξεκίνησε το 2007. Στη συνέχεια η μητέρα είπε στον κατηγορούμενο πως η κοπέλα ήθελε να γίνει ηθοποιός και τον παρακάλεσε να την βοηθήσει. Η Ελπίδα Νίνου υποστήριξε ότι πιστεύει πως η καταγγέλλουσα είχε αισθήματα για τον σύζυγο της καθώς και ότι ο πρόεδρος του ΣΕΗ γνώριζε για την «πιεστική» συμπεριφορά της. Επιπλέον, κατέθεσε ότι ο Σπύρος Μπιμπίλας ήταν παρών σε μία συνάντηση της και την μητέρα της κοπέλας, που καταγγέλλει για βιασμό τον Πέτρο Φιλιππίδη, κατά τη διάρκεια της οποίας της ζήτησε εξηγήσεις για τη συμπεριφορά της κόρης της.
Είναι ενδεικτικό ότι ο Σπύρος Μπιμπίλας είχε προταθεί από τον Πέτρο Φιλιππίδη ως μάρτυρας υπεράσπισης στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης κάτι για το οποίο, όπως είπε, δεν ρωτήθηκε. Ο Σπύρος Μπιμπίλας έχει δηλώσει ότι θα καταθέσει ως «μάρτυρας αλήθειας», όπως έχει κάνει και σε άλλες υποθέσεις. «Εγώ είπα ακριβώς αυτά που γνώριζα. Ούτε τον υπερασπίστηκα τον Πέτρο αλλά ούτε και τον έκαψα όπως είπαν κάποιοι» είπε σε δηλώσεις του αναφερόμενος στην κατάθεση του ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα.
Πάντως, σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΕΗ δήλωσε απογοητευμένος από τον Πέτρο Φιλιππίδη και συγκλονισμένος από την δίκη. «Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει παίξει ρόλο στη ζωή μου, ήταν χαρακτηρισμένος ως φίλος μου. Από τη στιγμή όμως που τα γεγονότα κι οι καταθέσεις πολλών ανθρώπων μου έδειξαν ένα δρόμο που δεν περίμενα, έχω απογοητευτεί πολύ από αυτόν τον άνθρωπο που θεωρούσα φίλο μου» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Δείτε ακόμα:  Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του Δημήτρη Καμπουράκη

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News