Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θα ερευνηθούν και τυχόν ευθύνες των πρυτανικών Αρχών
Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν τις καταλήψεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη στα Πανεπιστήμια, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος.
Η εισαγγελική έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση με στόχο να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, παράνομη βία και παράβαση καθήκοντος. Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος θα ξεκινήσει άμεσα την έρευνα του, λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα της, θα ερευνήσει ενδεχόμενες ευθύνες, τόσο εκείνων που συμμετέχουν στις καταλήψεις, όσο και άλλων προσώπων.
Μεταξύ άλλων, θα ερευνηθούν οι ενέργειες που έγιναν εκ μέρους των αρμόδιων πρυτανικών αρχών για την αποτροπή των καταλήψεων, καθώς και αυτές στις οποίες προχώρησαν μετά στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους. Ανάμεσα στους μάρτυρες που θα περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα θα είναι και εκπρόσωποι των πρυτανικών αρχών.
Μαρία Ζαχαροπούλου

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Νεκρός 47χρονος που καταπλακώθηκε από φορτηγό την ώρα που άλλαζε λάστιχο

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News