Κατέστρεψαν χάλκινους σωλήνες και άφησαν τους ασθενείς χωρίς οξυγόνο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα χέρια της ΕΛΑΣ η υπόθεση
Χωρίς οξυγόνο άφησαν το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι προσπάθησαν να κλέψουν χάλκινους σωλήνες που βρίσκονται στο προαύλιο χώρο.
Το εν λόγω περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 9 Οκτωβρίου, όταν άγνωστοι δράστες έκοψαν το σύρμα του νοσοκομείου και προσέγγισαν τον εξωτερικό χώρο όπου είναι εγκατεστημένοι οι σωλήνες χαλκού που παρέχουν οξυγόνο στους ασθενείς του νοσοκομείου.
Στην προσπάθειά τους να κόψουν τους σωλήνες με αιχμηρό αντικείμενο, προκάλεσαν βλάβη στη μονάδα Vacuum, η οποία παράγει αρνητική πίεση. Αυτό είχε ως συνέπεια για δύο ώρες να κινδυνέψουν δυνητικά ασθενείς που έχρηζαν νοσηλεία με τη συνδρομή της μονάδας Vacuum, η οποία διοχετεύει οξυγόνο στο νοσοκομείο σε κατάλληλες υποδοχές, για την αναρρόφηση των μετρήσεών τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία για τη νοσηλεία των ασθενών με τη συσκευή Vacuum γίνεται συνήθως δύο με τρεις φορές στο οκτάωρο, οπότε ουσιαστικά το δίωρο της βλάβης -έως τη στιγμή της επιδιόρθωσης- ήταν οριακό για το νοσοκομείο όπως αναφέρει το thesstoday.gr.
Αποκαταστάθηκε άμεσα η βλάβη – Τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο με τα back-ups 
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Παπαγεωργίου» Παναγιώτης Τουχτίδης επιβεβαιώνει στο ThessToday.gr την απόπειρα καταστροφής στους σωλήνες χαλκού του νοσοκομείου, ωστόσο, εξηγεί ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε άμεσα.
«Όντως προσπάθησαν να πάρουν ενδεχομένως τους χάλκινους σωλήνες, είτε του οξυγόνου είτε του Vacuum για τις αναρροφήσεις. Το οξυγόνο δεν έπαθε κάποιο πρόβλημα, αλλά η τάση του Vacuum “έπεσε” για δύο ώρες, με τη βλάβη να αποκαθίσταται άμεσα», τόνισε ο κ. Τουχτίδης, υπογραμμίζοντας ότι το δίωρο της βλάβης οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» επέδειξαν άμεσα αντανακλαστικά. «Τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιο με τα back-ups στις κλινικές, μεταφέροντας ηλεκτρικές αναρροφήσεις -που έχουμε προμηθευτεί από πολύ νωρίτερα- στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, ακριβώς για να αντιμετωπίζουμε τέτοια περιστατικά και να μην έχουμε κανένα πρόβλημα με τους ασθενείς», δήλωσε ο κ. Τουχτίδης.
Αποκλείεται το σενάριο παρέμβασης των αρνητών 
Το καλοκαίρι του 2021 στο νοσοκομείο Τέτοβο, στη Βόρεια Μακεδονία, σημειώθηκε αντίστοιχο περιστατικό με αυτό του «Παπαγεωργίου». Ειδικότερα, συνελήφθη ένας 42χρονος άνδρας ύποπτος για την καταστροφή του κεντρικού συστήματος παροχής οξυγόνου στο νοσοκομείο του Τετόβου στις 23 Αυγούστου, προκαλώντας ζημιές από φυσική δύναμη σε δύο σωλήνες χαλκού. Η συγκεκριμένη περίπτωση χαρακτηρίστηκε από την αστυνομία της γείτονας χώρας ως «παρέμβαση αρνητή του κορωνοϊού», ο οποίος αμφισβητούσε την προέλευση των εμβολίων.
Την ίδια ώρα, πληροφορίες του ThessToday.gr αναφέρουν πως στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» η βλάβη παρουσιάστηκε σε σημείο όπου η κλοπή χαλκού θεωρείται αδύνατη, ενισχύοντας το σενάριο παρέμβασης αρνητών του κορονοϊού, δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο αμφισβήτησης -ακόμη και νεκρών- βρίσκεται σε έξαρση. Ωστόσο, ο κ. Τουχτίδης ενημερώνει στο ThessToday.gr ότι η πιθανή εμπλοκή αρνητών του κορονοϊού θεωρείται αδύνατη, καθώς ο σωλήνας του οξυγόνου διαθέτει πίεση 13 bar και οποιοσδήποτε επιχειρούσε σκοπίμως και συνειδητά να προκαλέσει βλάβη θα τραυματιζόταν σοβαρά από την υψηλή ψύξη.
Στα χέρια της ΕΛΑΣ η υπόθεση
Πηγές από το νοσοκομείο επισημαίνουν στο ThessToday.gr ότι για το συμβάν βανδαλισμού στη μονάδα οξυγόνου κλήθηκε η Ελληνική Αστυνομία και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Δείτε ακόμα:  Ηλιοφάνεια με ζέστη και βόρειους ανέμους αύριο Τρίτη

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News