Κατολισθήσεις απο τη νεροποντή – Αγωνία για τους σεισμόπληκτους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Παρακαλάμε τους ανθρώπους να φύγουν από τις σκηνές»
Η κακοκαιρία «Μπάλλος» έχει κάνει αισθητή την παρουσία της και στην Κρήτη, πλήττοντας περιοχές στο νότιο μέρος της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, με την αγωνία να κορυφώνεται για τους σεισμόπληκτους που μένουν σε σκηνές.
«Παρακαλάμε τους ανθρώπους να φύγουν από τις σκηνές» είπε στο cretalive.gr η Αντιδήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Όλγα Δραμουντάνη, καθώς η κακοκαιρία «Μπάλλος» “σφυροκοπά” από το πρωί και την ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου. Υπάρχουν και σήμερα περίπου 35 άτομα που διαμένουν στις σκηνές, οι οποίοι – όπως τόνισε η αντιδήμαρχος – δεν θέλουν να φύγουν και να φιλοξενηθούν σε κλειστούς χώρους. «Κάποιοι νομίζουν, ότι μένοντας εκεί, θα είναι οι πρώτοι που θα δικαιούνται να μετακινηθούν στους οικίσκους» είπε μεταξύ άλλων.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκο Συριγωνάκη, οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις σε αρκετά σημεία σε οικισμούς των Δήμων Φαιστού, Γόρτυνας και Μινώα Πεδιάδος, όπως στο δρόμο από το Αρκαλοχώρι προς τη Βιάνο στο ύψος της γέφυρας Ινίου, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο προς τον Αχεντριά, το δρόμο από Βαγιωνιά προς Λέντα. Τεράστιοι όγκοι νερού -όπως είπε ο κ. Συριγωνάκης- κατεβάζουν φερτά υλικά από τα βουνά στην περιοχή των Καμαρών όπου βρίσκονται μηχανήματα για να αποκαταστήσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
Νωρίτερα, πρόβλημα υπήρξε στο δρόμο προς Αχεντριά, το οποίο αντιμετωπίστηκε τελικά, ενώ αυτή την ώρα μηχανήματα εργάζονται για την απομάκρυνση υλικών από το οδικό δίκτυο στην περιοχή της Μάρθας του Δήμου Βιάνου. «Προς το παρόν όλα είναι υπό έλεγχο, υπάρχει επαγρύπνηση και συντονισμός των υπηρεσιών και των δήμων» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, ο οποίος τόνισε, ότι σε επαγρύπνηση θα βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο.
Στις ίδιες περιοχές καταγράφηκε νωρίτερα και χαλαζόπτωση, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Συριγωνάκη, έχει προκαλέσει προβλήματα σε ελαιοκαλλιέργειες, λίγο πριν από την έναρξη της συλλογής ελαιοκάρπου. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να είναι προσεκτικοί.

Δείτε ακόμα:  Προς άρση του lockdown η Μύκονος – Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα μουσική και κυκλοφορία

Newsroom | Pireas News