Καζάνι ΝΔ με την υπουργοποίηση Στυλιανίδη- Μείζον θέμα με την απονομή της ιθαγένειας

Καζάνι η ΝΔ με την υπουργοποίηση Στυλιανίδη- Μείζον θέμα με την απονομή της ιθαγένειας

BREAKING NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όπως υποστηρίζουν κορυφαίοι πολιτικοί και νομικοί, ο τρόπος που αποδίδεται η ιθαγένεια στον Χρήστο Στυλιανίδη, αποτελεί παραποίηση του θεσμού.

Αναβρασμός επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία με την υπουργοποίηση προσώπου που δεν είναι καν πολίτης της χώρας μας, ενώ πολιτικά πρωτοφανές είναι η ανακοίνωση πολίτη άλλης χώρας για τη θέση υπουργού-ανεξαρτήτως των ικανοτήτων ή όχι του Χρήστου Στυλιανίδη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης που θα αναλάβει!

«Καλά, κανείς από εμάς δεν έκανε για υπουργός, έπρεπε να καταφύγουμε σε υπήκοο άλλης χώρας; Εμείς είμαστε μόνο για να στηρίζουμε;», αναρωτήθηκε γεμάτος οργή «γαλάζιος» βουλευτής που επικοινώνησε μαζί μας το πρωί της Δευτέρας. «Δηλαδή, αν χρειαστούμε υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, θα ψάξουμε για Αφγανό ή αν χρειαστούμε κάποιον για Ευρωπαϊκής Πολιτικής, θα προσλάβουμε …Γερμανό ή Βέλγο», αναρωτήθηκε άλλος «γαλάζιος» βουλευτής που επικοινώνησε με το iEidiseis!

Η οργή βουλευτών της πλειοψηφίας υπήρχε και μετά τον ανασχηματισμό, όπως προκύπτει και από το ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στα “Παιχνίδια Εξουσίας”, όμως μετά την υπουργοποίηση Στυλιανίδη και την αποκάλυψη ότι ο πρώην Επίτροπος της Κύπρου δεν διαθέτει καν την ελληνική ιθαγένεια, λαμβάνει άλλες διαστάσεις!

Η δε υπόθεση της ιθαγένειας ούτως ή άλλως αποτελεί μείζον πολιτικό πρόβλημα για το Μαξίμου, αφού ο πρωθυπουργός πρώτα υπουργοποιεί κάποιον και μετά αναζητείται ο τρόπος που θα του …παραχωρηθεί η ελληνική ιθαγένεια!

Η ιθαγένεια αποδίδεται τιμητικά σε κάποιο πρόσωπο είτε επιπέδου …Τομ Χάκνκς, είτε γιατί έχει κάποιος πράξει κάτι τόσο σημαντικό για τη χώρα! Ο -πολύ σημαντικός στο προηγούμενο Κολέγιο των Επιτρόπων- Χρήστος Στυλιανίδης δεν ανήκει σε καμία από τις δυο παραπάνω κατηγορίες.

Κατ΄ ουσίαν, όπως υποστηρίζουν κορυφαίοι πολιτικοί και νομικοί, ο τρόπος που αποδίδεται η ιθαγένεια στον Χρήστο Στυλιανίδη, αποτελεί παραποίηση του θεσμού.

Δείτε ακόμα:  Οργή Φαρμακοποιιών κατά κυβέρνησης για το φιάσκο των self test: "Ως εδώ με τις αδιαφανείς συμφωνίες με την κυβέρνηση"

Παράλληλα, το γεγονός ότι το Μαξίμου δεν κινήθηκε νωρίτερα για την απόδοση της ιθαγένειας στον Χρήστο Στυλιανίδη, ενώ του είχε προτείνει να υπουργοποιηθεί, δείχνει ότι οι θεσμικοί υπεύθυνοι που έχει για το θέμα, αιφνιδιάστηκαν. Αποτέλεσμα; Η ορκωμοσία του νέου υπουργού θα γίνει την Παρασκευή, αφού χρειάζεται χρόνος για την απονομή της ιθαγένειας-ακόμα και για την τιμητική απαιτεί συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής!

via

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News