Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Στα "Κάγκελα" εργαζόμενοι και αντιπολίτευση εναντίον του Χρήστου Βρεττάκου!

Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Στα “Κάγκελα” εργαζόμενοι και αντιπολίτευση εναντίον του Χρήστου Βρεττάκου!

NEWS Β ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιδιαίτερα τεταμένο είναι το κλίμα στον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας όπου Ομόφωνα ο σύλλογος εργαζόμενων αντιδρά στην ψήφιση του νέου οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας που προωθεί ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος που εκλέχτηκε με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι και το σύνολο της αντιπολίτευση τίθεται κατά του Χρήστου Βρεττάκου στο θέμα αυτό, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης η “Δική μας Πόλη”,  Γιώργος Τσιρίδης εξέδωσε ανακοίνωση κατά του Χρήστου Βρεττάκου και τον καταγγέλλει για αντεργατική στάση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση καταγγελία:

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΒΟΛΤΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.

Λυπηρά επεισόδια είχαμε χτες στο δημαρχείο. Ο σύλλογος εργαζομένων, υλοποιώντας μια ομόφωνη απόφασή του, παρενέβη στο γραφείο του δημοτικού συμβουλίου για να παρεμποδίσει την διεξαγωγή της συνεδρίασης του ΔΣ που είχε θέμα τον ΟΕΥ (τις θέσεις και ευθύνες των εργαζομένων του δήμου). Ζήτησε να μην γίνει το χτεσινό ΔΣ και να προηγηθεί νέος διάλογος μεταξύ της δημοτικής αρχής και των εργαζομένων.

Το συμβούλιο, έτσι κι αλλιώς, δεν θα είχε απαρτία. Ολόκληρη η αντιπολίτευση είχε ταχθεί εναντίον του δημάρχου και της δημοτικής αρχής και υπέρ του αιτήματος των εργαζομένων να διεξαχθεί ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ αυτών και της διοίκησης. Η απαράδεκτη επιμονή της δημοτικής αρχής σε μια κόντρα χωρίς νόημα με τους εργαζόμενους του δήμου, κατέληξε σε τραγικά αποτελέσματα.

Υπήρξε έντονη φασαρία με λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ της διοίκησης και του δημάρχου από την μια και μελών του σωματείου εργαζομένων από την άλλη. Η δυναμική αντίδραση του συλλόγου είχε ως αποτέλεσμα την μη διεξαγωγή της συνεδρίασης και την μη διαπίστωση της έλλειψης απαρτίας. Οι εργαζόμενοι επέβαλαν έστω και προσωρινά την θέλησή τους. Μένει να δούμε αν η διοίκηση μετά από αυτό θα οδηγηθεί στον νέο διάλογο που της ζητούν ή αν θα επιμείνει στην άρνηση.

Δείτε ακόμα:  Σαλαμίνα: Φωτιά κοντά στη Λεωφόρο Ιπποκράτους

Είναι λυπηρό να ξεπέφτει η διοίκηση του δήμου τόσο χαμηλά.

Είναι λυπηρό να μην δέχεται να κάνει έναν ουσιαστικό διάλογο με τους εργαζόμενους του δήμου για θέματα που τους αφορούν όταν της το ζητούν με επιμονή εδώ και καιρό.

Είναι λυπηρό να βλέπουμε να κρατά τόσο αντεργατική στάση ένας δήμαρχος που θέλει να εμφανίζεται ως αριστερός και που στο παρελθόν αγωνίστηκε κι αυτός δυναμικά για εκείνα που θεωρούσε σωστά.

Είναι λυπηρό που ο Σύριζα υποστήριξε κι ακόμα στηρίζει αυτήν την δημοτική αρχή. Επικροτεί αυτή την αδιάλλακτη στάση;

Αναφέρουμε τον πολιτικό φορέα που τον στήριξε (Σύριζα) γιατί αυτός έχει μια μεγαλύτερη ευθύνη. Η δημοτική αρχή εξελέγη χάρη στις παροχές που αφειδώς τής έδωσαν η Κυβέρνηση του Σύριζα κι η Περιφέρεια των Δούρου-Γαβρίλη την περασμένη τετραετία. Η παραλία λιπασμάτων, τα πολλά έργα της Περιφέρειας, η πλούσια χρηματοδότηση και η πολιτική στήριξη έδωσαν στην δημαρχία Βρεττάκου μια μεγάλη νίκη το 2019, όμως, δεν έλυσαν τα προβλήματα.

Ο δήμος έχει πάψει να κινείται αρκούμενος στα περασμένα μεγαλεία. Όχι μόνο δεν έχει δικές του ιδέες, αλλά, απορρίπτει και κάθε ιδέα που τού προτείνουν οι άλλοι, έστω κι αν βλέπει καλοπροαίρετα προς το μέλλον της πόλης. Τώρα βάζει απροκάλυπτα απέναντί του και τους εργαζόμενους του δήμου.

Κάποιος πρέπει να τα δει όλα αυτά και να ακούσει τα καμπανάκια να ηχούν.

Το θέμα είναι να μην παρασύρει αυτή η διοίκηση στην κατηφόρα μαζί της και την πόλη.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

“Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ”

Γ.ΤΣΙΡΙΔΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.