Κινητοποίηση για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν εργαζόμενοι, νοσηλευτές, επιστημονικό και παραϊατρικό προσωπικό
Υπερασπιζόμενοι τη βιωσιμότητα και την απρόσκοπτη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, εργαζόμενοι, νοσηλευτές, επιστημονικό και παραϊατρικό προσωπικό, κινητοποιήθηκαν το απόγευμα με συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον κίνδυνο που διατρέχει λόγο ποικίλων προβλημάτων η λειτουργία του.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν αυτοδιοικητικοί φορείς του νομού Ρεθύμνου, πολίτες, φοιτητές και εκπρόσωποι τοπικών φορέων εκφράζοντας τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των νοσοκομειακών και των ενώσεων τους για το νοσοκομείο και τη δημόσια υγεία στο νομό. Όπως επισημαίνεται από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, «…το νοσηλευτικό ίδρυμα εκπέμπει σήμα κινδύνου, δεδομένων των με προβλήματων που χρόνια τώρα ταλανίζουν ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό και που με μεγάλο αγώνα κόπο και προσωπικές θυσίες μας προσπαθούμε να καλύψουμε ώστε να μην γίνουν η αιτία για την ταλαιπωρία και την κακή εξυπηρέτηση των ασθενών».
Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, τα προβλήματα εστιάζονται στη λειτουργία κλινικών και εξωτερικών ιατρείων που λειτουργούν όπως αναφέρουν γιατροί εργαζόμενοι, με ελάχιστους ιατρούς, την ίδια ώρα που οι λίστες των επικουρικών είναι κενές, μιας και κανένας δεν ενδιαφέρετε να έρθει να δουλέψει στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. «Θέσεις μόνιμου προσωπικού με προκηρύξεις ΑΣΕΠ αγανακτούμε να τις καλύψουμε…» αναφέρει ο σύλλογος των εργαζομένων τα μέλη του οποίου ζητούν μεταξύ άλλων: «… προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Στήριξη στο ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση και όχι υποβάθμιση του… ένα πλήρες αξιοπρεπές νοσοκομείο. Ένα νοσοκομείο καμάρι του νομού μας και αντάξιο των προσδοκιών των πολιτών του Ρεθύμνου αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών του».
Όσοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση διαμαρτυρήθηκαν έξω από το δημαρχείο της πόλης του Ρεθύμνου καθώς και στις κτηριακές εγκαταστάσεις του νοσοκομείου.

Δείτε ακόμα:  Σύλληψη μέλους κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν 27 κιλά κάνναβης κι ένα καλάσνικοφ

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News