Κλειστά και αύριο 11 Ιανουαρίου τα σχολεία στον Δήμο Δυτικής Λέσβου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύσταση στους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις για τον φόβο κατολισθήσεων
Με τις αυτοψίες των μηχανικών στα σχολικά κτίρια του δήμου Δυτικής Λέσβου να συνεχίζονται μετά τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ στις 7 Ιανουαρίου, με απόφαση του δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου.
Από το σημερινό σεισμό εμφανίστηκαν ρηγματώσεις στην εσωτερική τοιχοποιία του σχολείου του χωριού Συκαμνιά. Λόγω των κατολισθήσεων στον ορεινό όγκο του Λεπετύμνου, για προληπτικούς λόγους απευθύνεται σύσταση από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου προς τους δημότες, να αποφεύγονται, τουλάχιστον τις επόμενες ώρες, οι άσκοπες οδικές μετακινήσεις, κυρίως στο δίκτυο Λεπετύμνου, Αργένου, Σκαμιάς, Πελόπης.
Αν και δεν έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής σοβαρές ζημιές, η σεισμική δραστηριότητα σε συνδυασμό με τις επικείμενες έντονες βροχοπτώσεις, είναι πιθανό να προκαλέσουν κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο. Να σημειωθεί, ότι έχουν διαπιστωθεί κατολισθήσεις και το φαινόμενο έγινε εντονότερο σήμερα σε διάφορα σημεία του ορεινού όγκου του Λεπετύμνου.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 4 από τις 25 προσαγωγές

Newsroom | Pireas News