Κλειστά τα σχολεία αύριο Δευτέρα στην Αττική

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, λόγω της κακοκαιρίας «Barbara», που πλήττει ήδη μεγάλο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειάρχη και κατόπιν έκτακτης σύσκεψης με τους Δημάρχους της Αττικής, όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής θα είναι αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου κλειστά, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών. Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφαση των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητά τους. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας, σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα.

Στερεά Ελλάδα

Κλειστά για το επόμενο διήμερο θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στους Νομούς Εύβοιας και Φθιώτιδας με απόφαση των αντιπεριφερειαρχών Γιώργου Κελαϊδίτη και Ηλία Σανίδα αντίστοιχα, καθώς εκτός από την πυκνή χιονόπτωση επικρατεί ισχυρός παγετός.

Σε ότι αφορά την Βοιωτία, μέχρι το βράδυ αναμένεται να εκδοθούν αποφάσεις από τους Δημάρχους για ορισμένες περιοχές, όπου θα κλείσουν τα σχολεία και το ίδιο αναμένεται να ύπαρξη και για τη Φωκίδα, καθώς δεν κρίνεται αναγκαίο να κλείσουν όλα τα σχολεία σε όλο το νομό.

Μαγνησία
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 6 ΦΕβρουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Αλμυρού, ύστερα από σχετική απόφαση του δημάρχου, καθώς η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αχαΐα
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, τα σχολεία του δήμου Καλαβρύτων. Η απόφαση ελήφθη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και των κινδύνων που δημιουργούνται για τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, προς και από τις σχολικές μονάδες.

Δείτε ακόμα:  Σοκαρισμένος ο Γιάννης Σερβετάς με τις πράξεις του Στάθη Παναγιωτόπουλου

Λέσβος
Με απόφαση των δημάρχων Μυτιλήνης και δυτικής Λέσβου και έπειτα από συνεννόηση με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το νησί της Λέσβου θα παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα.

Κρήτη
Ο Δήμος Ανωγείων ενημερώνει ότι αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 όλες οι σχολικές μονάδες και ο παιδικός σταθμός θα παραμείνουν κλειστά λόγω του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών. Επίσης θα παραμείνουν κλειστές οι δομές του ΚΗΦΗ και ΚΔΑΠ. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου θα φροντίσουν για την επιμέλεια των ηλικιωμένων. Ανάλογα την πορεία της κακοκαιρίας θα υπάρξει ανακοίνωση για τις επόμενες ημέρες.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου στα Χανιά, εξαιτίας της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την περιοχή. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου «εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας Barbara, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, καθώς και Παιδικοί Σταθμοί, θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 06.02.2023, με απόφαση Δημάρχου».

Με απόφαση του δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών θα παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στο δήμο, ενώ δεν θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

Φλώρινα

Κλειστά λόγω παγετού θα είναι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πρεσπών τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, με απόφαση του Δημάρχου Πρεσπών. Ο παιδικός σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά.

Καστοριά
Αργότερα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στα σχολεία του δήμου Καστοριάς, αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Καστοριάς, με απόφαση του δημάρχου θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:15 το πρωί.

Δείτε ακόμα:  Κόσμος συγκεντρώνεται ήδη στο Τατόι – Δείτε εικόνες

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Με τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν αύριο Δευτέρα τα μαθήματα σε όλες της περιοχές της επικράτειας, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλεξάνδρου Κόπτση. Όπως διευκρινίζεται, «έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων να μεριμνήσουν, ώστε να αποσταλούν εντός της ημέρας στους μαθητές και τις μαθήτριες οι σχετικοί σύνδεσμοι σύνδεσης, καθώς και τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν την αυριανή ημέρα».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News