Κοινή λογική να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Πρέπει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους που διστάζουν να εμβολιαστούν ότι η μόνη λύση είναι ο μαζικός εμβολιασμός»
Για την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες αναφέρθηκε στην ΕΡΤ ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
«το Κράτος πρέπει να διαφυλάξει την υγεία όλων των πολιτών. Πρέπει να προστατεύσει και τους δύσπιστους και τους αρνητές».
Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, «δεν πρέπει να συζητάμε τα αυτονότητα, ότι οι άνθρωποι που παρέχουν υπηρεσίες υγείες σε άλλους, πρέπει να είναι εμβολιασμένοι είναι θέμα κοινής λογικής. Το ποσοστό αποδοχής του εμβολίου μεγαλώνει διότι και οι δύσπιστοι υγειονομικοί πείθονται για την ασφάλεια και την χρησιμότητά του. Παρακαλώ και εγώ όλους τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν».
Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν πρέπει να επεκταθεί το θέμα της υποχρεωτικότητας και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι χωρίς μαζικό εμβολιασμό των πάντων δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Αυτό ισχύει για παράδειγμα στις κατασκηνώσεις όπου τα παιδιά δεν μπορούν να είναι ασφαλή. Με τα rapid test δεν μπορούμε να βρούμε όλα τα περιστατικά. «Το να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα σε όλα τα επαγγέλματα που έρχονται σε επαφή με το κοινό είναι κοινή λογική» και όπως είπε «το κόστος νοσηλείας στη μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι αδιανόητο υψηλό. Αυτά τα λεφτά δεν μπορούμε να τα διαθέσουμε για κάτι καλύτερο;».
Μιλώντας, μεταξύ άλλων, για τον μαζικό εμβολιασμό ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε:
«Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε όλοι μας. Πρέπει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους που διστάζουν να εμβολιαστούν ότι η μόνη λύση είναι ο μαζικός εμβολιασμός. Πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να το πετύχουμε».

Δείτε ακόμα:  «Τα πρώτα μου χρήματα στη μουσική μού τα έδωσε ο Παύλος Φύσσας»

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News