Κόκκινο βάφτηκε το νερό στον Γεροπόταμο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι αρχές αναζητούν την αιτία τόσο του χρωματισμού, όσο και της δυσοσμίας
Αναστάτωση στους κατοίκους της Μεσαράς προκάλεσε το απόγευμα της Παρασκευής το θέαμα που εμφάνιζε ο Γεροπόταμος, το νερό του οποίου είχε βαφτεί έντονα κόκκινο ενώ το θέαμα συνοδευόταν και από έντονη οσμή.
Παρότι το “φαινόμενο” είχε σύντομη διάρκεια, προκάλεσε την οργή όσων το είδαν. Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δήμαρχος της περιοχής, Γρηγόρης Νικολιδακης, απέκλεισε το ενδεχόμενο η διαρροή τέτοιας ποσότητας να προέρχεται από τα δημοτικά σφαγεία Μοιρών, καθώς όπως είπε, η εικόνα αυτή θα εξακολουθούσε, ενώ πρόσφατα είχαν ελεγχθεί και οι αγωγοί που μεταφέρουν τα λύματα από τα σφαγεία στον Βιολογικό καθαρισμό του Δήμου.
Το πλέον πιθανό, σύμφωνα με τον δήμαρχο, είναι πως για ακόμη μια φορά, κάποιος ή κάποιοι μετέτρεψαν τον Γεροπόταμο σε χώρο απόρριψης ακαθαρσιών. Ειναι κοινό μυστικό άλλωστε, πως παρά την προσπάθεια των αρχών, οι παράνομες σφαγές ζώων από ορισμένους οι οποίοι τα πωλούν από σπίτι σε σπίτι, χωρίς έλεγχο, εξακολουθούν. Ο κ Νικολιδακης όπως είπε, έχει ζητήσει από την Αστυνομία να προβεί σε έρευνες για τον εντοπισμό του συγκεκριμένου δράστη, ο οποίος προφανώς μέρα-μεσημέρι χρησιμοποίησε βυτιοφόρο, για να αδειάσει τα λύματα από το παράνομο σφαγείο του στο ποτάμι.

Δείτε ακόμα:  Άστατος καιρός με τοπικές βροχές

Newsroom | Pireas News