«Κόλαφος» για Πυροσβεστική και Λιμενικό το πόρισμα για τη φωτιά στην Ύδρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα λάθη και οι παραλείψεις που κατέγραψε η προκαταρκτική έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων
Ολοκληρώθηκε το πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για τη φωτιά στην Ύδρα, που αφορά το θαλαμηγό με τους Καζάκους μεγιστάνες, το οποίο είναι «κόλαφος» για τις παραλήψεις των υπηρεσιών που επιλήφθηκαν.
Από το πόρισμα προκύπτουν τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και παράληψης καθήκοντος για τον αρχιπύραρχο προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος και για κάποια στελέχη του λιμεναρχείου Ύδρας. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε, ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαλατά ποτέ δεν ασχολήθηκε με την υπόθεση, παρότι ήταν στον χώρο ευθύνης της. Επίσης, όπως προκύπτει από σχετικά έγγραφα, το λιμεναρχείο Ύδρας ενημερώθηκε μεν από το παραπλέον σκάφος της θαλαμηγού «Περσεφόνη 1», ότι το πλήρωμα ή οι επιβάτες εμπλέκονται στη φωτιά που ξέσπασε, το σκάφος δε που έφτασε εκεί, δεν ακινητοποίησε τη θαλαμηγό και φυσικά δεν προέβη σε έρευνα στο σκάφος.
Σε ό,τι αφορά τον αρχιπύραρχο του Πυροσβεστικού Σώματος, την επόμενη μέρα, στις 22 Ιουνίου, πήγε στη Βουλιαγμένη, προκειμένου να λάβει καταθέσεις από δέκα επιβάτες, Καζάκους μεγιστάνες και έπειτα από μια προφορική εξέταση, τους άφησε ελεύθερους για να φύγουν με ιδιωτική πτήση, παρότι υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις, ότι είχαν ενεργό ρόλο. Μάλιστα, ενημέρωσε τον εισαγγελέα, αφότου τους είχε αφήσει ελεύθερους.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Ο Αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ διαψεύδει ότι «κατέβασε» τον server του Πανεπιστημίου

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News