Κρίνεται το θέμα της αναβολής λόγω προβλημάτων υγείας του Νίκου Μιχαλολιάκου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο άλλοτε πανίσχυρος άνδρας της Χρυσής Αυγής εξακολουθεί να βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης
Το θέμα της αναβολής της δίκης σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής (26/7) ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Το αίτημα έχει υποβάλλει η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου που εξακολουθεί να βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης μετά από πολύμηνη περιπέτεια υγείας που είχε όταν νόσησε με κορονοιό.
Το δικαστήριο ζήτησε να προσκομιστεί αναλυτικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του άλλοτε πανίσχυρου άνδρα της Χρυσής Αυγής με ενδεχόμενη πρόβλεψη για το πότε θα καταφέρει να είναι σε θέση να παραστεί στην δίκη του στο Εφετείο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο επικαιροποιημένο ιατρικό πιστοποιητικό είναι έτοιμο και σε αυτό φέρεται να γίνεται εκτίμηση για πολύμηνη παραμονή στο κέντρο αποκατάστασης του Νίκου Μιχαλολιάκου προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία του.
Είναι ενδεικτικό πως ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου αναφερόμενος, στην προηγούμενη συνεδρίαση, στην κατάσταση της υγείας του εντολέα του έκανε λόγο για «βουβό πρόσωπο αρχαίας τραγωδίας».
Τη σκυτάλη της διαδικασίας θα πάρει η εισαγγελέας της έδρας για να τοποθετηθεί και αμέσως μετά οι δικαστές θα αποφασίσουν αν η δίκη θα ξεκινήσει επί της ουσίας, αν θα υπάρξει διακοπή για τον Σεπτέμβριο ή αν, τελικά, θα αναβληθεί.
Υπενθυμίζεται ότι το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έχει απορρίψει το αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλλαν ο ευρωβουλευτής Ιωάννης Λαγός , ο οποίος μάλιστα, δηλώνει πολιτικός κρατούμενος, ο πυρηνάρχης του Περάματος Αναστάσιος Πανταζής, ο Ελπιδοφόρος Καλαρύτης και ο Γιώργος Σταμπέλος οι οποίοι επικαλέστηκαν ανεπανόρθωτη βλάβη από την παραμονή τους στη φυλακή.

Δείτε ακόμα:  Τον 60χρονο επισκέφτηκε ο γιος του – Κανείς δικηγόρος δε θέλει να τον αναλάβει

Newsroom | Pireas News