Κυκλάδες: Η Σίκινος με την άγρια ομορφιά της αποτελεί ένα πραγματικό όνειρο

Κυκλάδες: Η Σίκινος με την άγρια ομορφιά της αποτελεί ένα πραγματικό όνειρο

TRAVEL ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Σίκινος με την άγρια ομορφιά της αποτελεί ένα πραγματικό όνειρο για τους επισκέπτες.

Η χώρα στο εν λόγω νησί των Κυκλάδων έχει χτιστεί στο χείλος του γκρεμού και απέχει 3,5 χλμ. από το λιμάνι, την Αλοπρόνοια.

Σε αυτό το νησί των Κυκλάδων τα λευκά παμπάλαια μονοπάτια συνδυάζονται με το έντονο μπλε του πελάγους δημιουργώντας εικόνες μαγικές, εικόνες βγαλμένες από πίνακες ζωγραφικής. Εικόνες που ταξιδεύουν τους επισκέπτες και μένουν για πάντα ανεξίτηλες στο μυαλό τους.

Για να φτάσεις στη Σίκινο θα πάρεις το πλοίο από τον Πειραιά και θα χρειαστείς περίπου 10 ώρες.

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις όταν φτάσεις στη Σίκινο είναι να επισκεφτείς τη Χώρα, με τα πανέμορφα σοκάκια της.

Στο Κάστρο βρίσκεται η όμορφη εκκλησία της Παναγιάς Παντάνασσας αλλά και τη Μονή Ζωοδόχου Πηγής από την οποία θα απολαύσεις την εκπληκτική θέα στο απέραντο γαλάζιο.

Δεν γίνεται να φύγεις από τη Σίκινο πριν επισκεφτείς τον Ναό της Επισκοπής. Ο συγκεκριμένος Ναός δημιουργήθηκε από την μετατροπή ενός αρχαίου ρωμαϊκού μαυσωλείου σε εκκλησία τον 17ο αιώνα. Βρίσκεται στην ενδοχώρα γύρω στα 4 χιλιόμετρα από τη Χώρα και είναι προσβάσιμος με τα πόδια ή με αμάξι.

 

Στο συγκεκριμένο νησί των Κυκλάδων θα εξερευνήσεις μία από τις ωραιότερες σπηλιές. Πρόκειται για τη «Μαύρη Σπηλιά» που είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα.

 

Μία από τις πιο ωραίες και διάσημες παραλίες του νησιού είναι Αλοπρόνοια. Βρίσκεται στο λιμανιού της Σικίνου και προσφέρει άμεση πρόσβαση σε όλες τις ανέσεις του οικισμού. Είναι μεγάλη, με πεντακάθαρα νερά, χρυσή άμμο, λίγες ομπρέλες και αρμυρίκια που παρέχουν στους επισκέπτες σκιά.

Δείτε ακόμα:  Πανικός από φωτιά και εκρήξεις σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Καλαμαριά

Παραλίες που αξίζει επίσης να επισκεφτείς είναι ο Άγιος Γεώργιος, ο Άη Γιάννης, τα Σαντοριναίικα, το Διαλισκάρι και η Μάλτα.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News