Κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών εισέπραττε από 6.000 έως 8.000 ευρώ από κάθε άτομο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύνελήφθη 36χρονος που προμήθευε την εγκληματική οργάνωση σε διάφορες χώρες με ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων
Ενας 36χρονος Ιρακινός συνελήφθη χθες Τετάρτη 10 Μαΐου στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, ως μέλος κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση και κατοχή διαβατηρίων μεγάλης ποσότητας και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών σε συνεργασία με τη Europol, αποκαλύφθηκε η διεθνής δράση κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και στη συνέχεια προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 36χρονος ως μέλος του κυκλώματος, τουλάχιστον από το 2019, διακινούσε ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων, με τη χρήση ταχυδρομικών υπηρεσιών σε Σουηδία, Ισπανία και Αυστρία.
Το κύκλωμα, σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να εισέπραττε χρηματικά ποσά από 6.000 έως 8.000 ευρώ, για κάθε διακινούμενο μετανάστη, ενώ τα παράνομα έσοδα ανά ταξιδιωτικό έγγραφο κυμαίνονταν από 400 έως 1.200 ευρώ. Όσον αφορά τον 36χρονο εντοπίστηκε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 53 δελτία ταυτότητας, 22 διαβατήρια και 9 άδειες ικανότητας οδήγησης διαφόρων χωρών, 3 άδειες διαμονής (2 Σουηδίας και 1 Ηνωμένου Βασιλείου), δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας Ελλάδας, κάρτα υγείας Ιταλίας, φωτογραφίες τρίτων προσώπων τύπου διαβατηρίου, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο.
Όπως διαπιστώθηκε, τα περισσότερα από τα 61 κατασχεθέντα ταξιδιωτικά έγγραφα είχαν κλαπεί. Ο συλληφθείς που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Σημειώνεται τέλος, ότι η συγκεκριμένη υπόθεση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.) και της Επιχειρησιακής Δράσης EAST MED 2.2 του προγράμματος EMPACT, για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και στη συνέχεια προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

Δείτε ακόμα:  Ένοχος 41χρονος για τον εμπρησμό της κατοικίας της εν διαστάσει συζύγου του στη Θάσο

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News