Λαμία – Ολυμπιακός 1-5: Με "Πεντάρα" συνεχίζει το κυνήγι του τίτλου

Λαμία – Ολυμπιακός 1-5: Με “Πεντάρα” συνεχίζει το κυνήγι του τίτλου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός διέλυσε εκτός έδρας τη Λαμία με 5-1 για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League και στρέφει το βλέμμα του στο παιχνίδι με την Φενερμπαχτσέ για το Europa Conference League (11/4).

Έκανε βόλτα στη Λαμία ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν εμφατικά από το ΔΑΚ, επικρατώντας 5-1, πέτυχαν δεύτερη διαδοχική νίκη στα playoffs και ζεστάθηκαν ενόψει Φενέρμπαχτσε.

Σε μεγάλα κέφια ήταν για 2ο διαδοχικό ματς ο Γιόβετιτς, πλαισιώνοντας για και πάλι τον Ελ Κααμπί από το ξεκίνημα. Ο Μαυροβούνιος άνοιξε το σκορ στο 22’, ενώ είχε συμμετοχή στα πρώτα τρία γκολ των Πειραιωτών. Αφού στη συνέχεια κέρδισε πέναλτι, μέσω του οποίου σκόραρε στο 26’ ο Ελ Κααμπί, ενώ στο 45+1’ σέντραρε για τον Μαροκινό άσο, αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από τον στόπερ των γηπεδούχων, Κ. Παπαδόπουλο. Αυτογκόλ ήταν και το 4-0, με τον Έσε να σεντράρει και τον Κορνέζο να αλλάζει πολύ την πορεία της μπάλας που πήρε ύψος και κατέληξε στα δίχτυα. Ο Ελ Αραμπί στο 85’ εκμεταλλεύτηκε το νέο λάθος του Κορνέζου, άδειασε τον Κοσέλεφ και σκόραρε. Στο 88’ ο Λέικ μείωσε για τους γηπεδούχους.

Με 4-4-2 παρέταξε τη Λαμία ο Λεωνίδας Βόκολος. Στο τέρμα ήταν ο Κοσέλεφ, στο κέντρο της άμυνας Κορνέζος και Παπαδόπουλος, ενώ Σιμόν και Σίντκλεϊ στα άκρα αυτής. Στάνκο και Νούνιες ήταν τα κεντρικά χαφ, ενώ Σλίβκα και Λέικ ήταν οι άλλοι δύο της τετράδας. Τσιλούλης και Μαρτίνεθ ήταν στη γραμμή κρούσης.
Διατήρησε το 4-4-2 ο Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό. Ο Τζολάκης ήταν στο τέρμα, Ρέτσος και Άμπι στο κέντρο της άμυνας, Ροντινέι και Ρίτσαρντς στα άκρα. Όρτα και Έσε στα χαφ, Μασούρας και Ζέλσον στα άκρα, ενώ ο Ελ Κααμπί είχε τον Γιόβετιτς να τον πλαισιώνει στην επίθεση.

Δείτε ακόμα:  ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-3: "Άλωσε" την ΟΠΑΠ Αρένα ο Ολυμπιακός!

Το ματς
Ξεκάθαρη η φιλοσοφία με την οποία μπήκαν οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός θέλησε να επιβάλλει τον νόμο του από την αρχή, ενώ η Λαμία έπαιξε με κοντά τις γραμμές, σκοπεύοντας να μπλοκάρει τους φιλοξενούμενους και να «χτυπήσει» στην κόντρα.

Η πρώτη τελική σημειώνεται στο 3’, με τον Ελ Κααμπί να κάνει κεφαλιά δίχως καλή ισορροπία και τον Κοσέλεφ να μπλοκάρει άνετα. Στο 7’ η Λαμία είχε την ευκαιρία να κάνει τη ζημιά, μέσω κόντρα επίθεσης. Ο Λέικ έφυγε κάθετα, αλλά επέλεξε να εκτελέσει πριν μπει στην περιοχή και η μπάλα πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι καλύτερο στο 16’, με τον Ρίτσαρντς να σεντράρει από τα αριστερά, τον Ελ Κααμπί να μην κοντρολάρει καλά από θέση βολής και η μπάλα να φτάνει στον Έσε που από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής αστόχησε.

Ο δρόμος προς τη νίκη άνοιξε για τους Πειραιώτες στο 22’. Ο Μασούρας μοίρασε κάθετα από τα δεξιά για τον Ζέλσον, ο οποίος άδειασε τον Κορνέζο και γύρισε για τον Γιόβετιτς που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή εκτέλεσε τον Κοσέλεφ.

Τρία λεπτά μετά, ο Όρτα έπιασε δυνατό-συρτό σουτ από την όρια της περιοχής, η μπάλα κόντραρε και πέρασε λίγο έξω. Λίγο μετά, οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι συνέχισαν την πίεσή τους, κέρδισαν πέναλτι από ανατροπή του Γιόβετιτς από τον Τσιλούλη, ο οποίος μάρκαρε άτσαλα μέσα στην περιοχή. Ο Ελ Κααμπί έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κοσέλεφ, επιλέγοντας αυτήν τη φορά να μην εκτελέσει αλά Πανένκα.

Δείτε ακόμα:  Ο Παναθηναϊκός έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού-HIGHLIGHTS

Προϋποθέσεις για κάτι καλό είχε ο Ολυμπιακός και στο 41’. Ο Μασούρας έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα αριστερά, είχε χώρο, αλλά το σουτ του έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά. Στις καθυστερήσεις βρήκε και 3ο γκολ η ομάδα του Μεντιλίμπαρ. Ο Γιόβετιτς έκανε γλυκιά σέντρα από τα δεξιά, ο Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά από κοντά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 45’+1’.

Με ευκαιρία μπήκε στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες κυκλοφόρησαν πολύ καλά την μπάλα, που έφτασε στον Ελ Κααμπί, αλλά ο Κοσέλεφ βγήκε γρήγορα και του έκλεισε το πεδίο, με αποτέλεσμα ο Μαροκινός να στείλει την μπάλα πάνω του.
Η Λαμία είχε πολύ καλή στιγμή στο 50’ για να μειώσει στο σκορ. Οι γηπεδούχοι έφυγαν γρήγορα στην κόντρα, με τον Τσιλούλη να κάνει ωραία προσπάθεια, προτού σερβίρει στον Λέικ, που βρέθηκε φάτσα με τον Τζολάκη, επιδίωξε να τον «σκοτώσει» και έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία.

Τέσσερα λεπτά μετά, οι Πειραιώτες είχαν καλή ευκαιρία για το 4-0, με τον Ζέλσον να εκτελεί μέσα από την περιοχή και πλάγια και τον Κοσέλεφ να αποκρούει.

Στο 68’, ο Γιόβετιτς έκανε πανέμορφη κάθετη στον Ελ Αραμπί, αλλά ο Κορνέζος έβαλε την κόντρα και παραχώρησε κόρνερ. Στο 80’ ο Ολυμπιακός έφυγε επικίνδυνα στην κόντρα από μπαλιά του Ελ Αραμπί για τον Μασούρα, που συνέκλινε και με το αριστερό έστειλε την μπάλα στον Κοσέλεφ.
Αμέσως μετά βρήκε το 4-0 η ομάδα του Μεντιλίμπαρ. Ο Έσε έκανε σέντρα από τα δεξιά, ο Κορνέζος έβαλε το πόδι του, η μπάλα άλλαξε πορεία, πήρε ύψος και κατέληξε στα δίχτυα.

Δείτε ακόμα:  Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2: «Χάρισε» το Κύπελλο o Ολυμπιακός-Highlights

Το ματς είχε άλλα δύο γκολ. Στο 85’ ο Τζολάκης έκανε βολέ, ο Κορνέζος έδιωξε άσχημα με το κεφάλι, ο Ελ Αραμπί πήρε την μπάλα και με προσποίηση άδειασε τον αντίπαλο γκολκίπερ και σχεδόν μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα.

Η Λαμία πέτυχε το γκολ της τιμής στο 88’, με τον Τόσιτς να μοιράζει στον Λέικ που με δυνατό σουτ σκόραρε. Ο επίλογος του ματς γράφτηκε με φάουλ του Τόσιτς στο τείχος στο 90’+5′.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ – Σίντκλεϊ, Κορνέζος, Κ. Παπαδόπουλος, Σιμόν (65’ Βασιλαντωνόπουλος) – Στάνκο (46’ Μάλτσι), Νούνιες, Σλίβκα (46’ Τζανδάρης), Λέικ – Τσιλούλης (65’ Τόσιτς), Μαρτίνεθ (76’ Κοντονίκος)
Στον πάγκο έμειναν: Χατζηεμμανουήλ, Τζανετόπουλος, Τσούκαλος, Αμαράλ

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης – Ροντινέι (46’ Κίνι), Ρέτσος (Βέζο), Άμπι, Ρίτσαρντς – Όρτα (71’ Ιμπόρα), Έσε – Μασούρας, Μαρτίνς (71’ Καμπράλ)- Γιόβετιτς, Ελ Κααμπί (58’ Ελ Αραμπί)
Στον πάγκο έμειναν: Πασχαλάκης, Καρβάλιο, Ναβάρο, Μπιανκόν

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

Βοηθοί: Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας), Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)
4ος Διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

VAR: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών), Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (Μακεδονίας)

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.