ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Λαύριο: Ο ψαγμένος κοντινός προορισμός στην Αττική

Λαύριο: Ο ψαγμένος κοντινός προορισμός στην Αττική

TRAVEL ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μία όμορφη απόδραση μία ώρα από την Αθήνα

Η πόλη του Λαυρίου έχει ταυτιστεί με τη μεταλλευτική ιστορία της Ελλάδας και τα τελευταία χρόνια έχει εκσυγχρονιστεί τουριστικά λόγω της αναβάθμισης του λιμανιού. Μία όμορφη απόδραση μία ώρα από την Αθήνα.

Την εκδρομή στο Λαύριο μπορείς να τη συνδυάσεις και με μία στάση στο Σούνιο καθώς είναι στον δρόμο σου, ενώ θα ευχαριστηθείς και φρέσκο ψάρι.

Εάν πας μονοήμερη εκδρομή στο Λαύριο καλό θα είναι να φτάσεις πρωί, ώστε να απολαύσεις τον καφέ σου στο λιμάνι με θέα τη θάλασσα.

 

Φυσικά θα περάσεις από το φημισμένο κτίριο με το Ρολόι της Ελληνικής Εταιρείας Μεταλλουργείων που από το 1870 έως το 1880.

 

Μην ξεχάσεις να δεις από κοντά τη Γαλλική Σκάλα στη βόρεια πλευρά του λιμανιού.

Στη βόρεια πλευρά του λιμανιού σώζονται σήμερα η σιδερένια Γαλλική Σκάλα και ακριβώς πίσω της τα ερείπια των αποθηκών της Γαλλικής Εταιρείας, ενώ ο παραλιακός δρόμος οδηγεί στην έξοδο από την πόλη όπου πολύ κοντά βρίσκεται το αρχαίο θέατρο του Θορικού.

 

Επίσης, ήρθε η ώρα να επισκεφτείς το αρχαιότερο σωζόμενο θέατρο στην Ελλάδα.

Πρόκειται για το θέατρο Θορικού που κατασκευάστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ.

Περπατώντας στο λιμάνι του Λαυρίου θα συναντήσεις ένα άγαλμα. Μια γυναικεία μορφή που ατενίζει τη Μακρόνησο και συμβολίζει τη μάνα, την αδερφή, τη σύζυγο και τη μνηστή του κρατούμενου που πέρασε τα πάνδεινα στο μικρό νησί, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Αρχαία Ολυμπία: Το ανεξίτηλο ταξίδι στην ιστορία που πρέπει να κάνεις

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News