Λειτουργεί κανονικά και φέτος το beach bar με τις ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα στη Ρόδο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστρατεύονται drones για τον εντοπισμό των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τον νόμο
Το «δις εξαμαρτείν» φαίνεται πως οδηγεί στην άμεση σφράγιση γνωστού beach bar στη Ρόδο, το οποίο παρά την καμπάνα που έπεσε πέρσι, έστησε και φέτος παράνομα ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα.
«Φέτος πάλι άρχισαν τα ίδια πράγματα, έμπαιναν οι σερβιτόροι μέσα στην θάλασσα, σερβίραν τους πελάτες τους μέσα στην θάλασσα», είπε ο αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ρόδου, Θανάσης Σταμούλης. Έγγραφο που αναρτήθηκε χθες το μεσημέρι στη Διαύγεια, αποκαλύπτει πως μετά από απόφαση του δήμου Ρόδου, το κατάστημα θα σφραγιστεί στις 20 του μήνα.
Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να γλιτώσουν το λουκέτο, οι ιθύνοντες της επιχείρησης ξήλωσαν τις πλωτές ξύλινες κατασκευές. «Εμείς το καταγγείλαμε και στο λιμεναρχείο και στον δήμαρχο και παντού, ότι αυτά τα αίσχη γίνονται στο συγκεκριμένο μέρος. Ήρθε τελικά το λιμεναρχείο, τα ξήλωσε όλα αυτά, τους έβαλε το απαραίτητο πρόστιμο», συμπλήρωσε ο κ. Σταμούλης.
Τσουχτερά πρόστιμα
Στον έλεγχο που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν παραβάσεις στον αιγιαλό και 19 μεταλλικές κατασκευές εντός της θάλασσας, οι οποίες δόθηκε εντολή να κατεδαφιστούν μέσα σε 48 ώρες. Παρά τις έντονες αντιδράσεις που είχαν προκαλέσει το περασμένο καλοκαίρι οι εικόνες με τους σερβιτόρους να… επιπλέουν για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες του συγκεκριμένου beach bar, τα πλωτά κρεβάτια επανήλθαν, προκαλώντας ξανά την παρέμβαση της Κτηματικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού.
Αυτή ήταν μόνο η αρχή, προειδοποιούν οι ελεγκτικές αρχές, καθώς υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις παραβατών και θα σηκωθούν drone για να εντοπιστούν. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαγορεύονται οι κατασκευές μέσα στο νερό, ενώ τα ομπρελοκαθίσματα πρέπει να απέχουν 4 μέτρα από εκεί που σκάει το κύμα της θάλασσας.

Δείτε ακόμα:  Πρόστιμο 10.000 ευρώ και ανάκληση άδειας στον μηχανικό για τη θανατηφόρα έκρηξη με νεκρό μαθητή στο 9ο δημοτικό σχολείο

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News