Λιμάνι Πειραιά: Απίστευτη ταλαιπωρία για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στα νησιά

Λιμάνι Πειραιά: Απίστευτη ταλαιπωρία για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στα νησιά

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Το καλοκαίρι έχει μπει ήδη για τα καλά, και ο κόσμος σπεύδει για να ξεκουραστεί. Τα νέα δεδομένα λόγω της πανδημίας ωστόσο, έχουν αναγκάσει τους ταξιδιώτες να κρατούν μαζί με τις αποσκευές τους και ένα σωρό χαρτιά.

Επίσης, όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά και rapid test. Από νωρίς το πρωί, τόσο στο λιμάνι του Πειραιά όσο και της Θεσσαλονίκης σημειώνονται ατελείωτες ουρές από ταξιδιώτες που φεύγουν στα νησιά.

Οι ταξιδιώτες εκτός από τις αποσκευές τους, κρατούν στα χέρια τους και τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Δείτε ακόμα:  ΟΛΠ Α.Ε. : Δύο υπερσύγχρονοι και τελευταίας τεχνολογίας γερανοί στη ΝΕΖ Περάματος

Είναι ενδεικτικό ότι η ουρά στο λιμάνι του Πειραιά ξεπερνούσε τα 100 μέτρα, με πάρα πολύ κόσμο που περίμενε υπομονετικά για να ταξιδέψει.

Οι λιμενικοί έδιναν οδηγίες στους ταξιδιώτες να κρατάνε τα πιστοποιητικά, ή το κινητό με τα πιστοποιητικά ανά χείρας, και ζητούσαν τήρηση αποστάσεων, κάτι που δεν είναι και εύκολο με τόσο κόσμο και φυσικά χρήση μάσκας.

Μεγάλη ήταν η ουρά και στη Θεσσαλονίκη. Στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας, ο πρώτος έλεγχος γινόταν στις πύλες έξω από το λιμάνι, ενώ ο δεύτερος έλεγχος γινόταν πριν οι ταξιδιώτες επιβιβαστούν.

Στη Θεσσαλονίκη οι ουρές αφορούν τα νέα δρομολόγια Σκόπελο, Σκιάθο, Αλόννησο που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία, ενώ οι περισσότεροι ταξιδιώτες ήταν νέοι.

Αυτά είναι τα πιστοποιητικά που χρειάζονται όσοι ταξιδεύουν:

Για τους ενήλικες απαιτούνται:

πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης
αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή
αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες

Για ανήλικους 12-17 ετών:

οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test
οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα – Στην επιστροφή από τα νησιά υπάρχει σύσταση για διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών

Οι επιβάτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού (υπενθυμίζουμε ότι απαιτείται να έχουν περάσει τουλάχιστον 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) ή τη βεβαίωση αρνητικού PCR ή αρνητικού rapid test ή το πιστοποιητικό νόσησης στο κινητό τους σε ψηφιακή μορφή ή με εκτύπωση από την πλατφόρμα gov.gr.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News