«Λιμνίτσα»: Η παραλία στην Ελαφόνησο που σου θυμίζει εξωτικό προορισμό (video)

«Λιμνίτσα»: Η παραλία στην Ελαφόνησο που σου θυμίζει εξωτικό προορισμό (video)

TRAVEL ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εμπειρία που δεν ξεχνιέται

Με ατελείωτα χιλιόμετρα ακτογραμμής, μεγάλα και μικρά νησιά αλλά και παραλιακά μέρη, η Ελλάδα μπορεί να υπερηφανεύεται για τις όμορφες και κρυστάλλινες παραλίες της. Μια από αυτές που έχουμε βάλει στη λίστα με τις 10 που θέλουμε να επισκεφθούμε αυτό το καλοκαίρι είναι η παραλία Παναγία Ελαφονήσου, στη δυτική πλευρά του νησιού. Ένα μέρος απόκοσμο και εξωτικό που σου θυμίζει περισσότερο Καραϊβική. Θα ακούσεις να αποκαλούν την συγκεκριμένη παραλία και «Λιμνίτσα» και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Το βέβαιο είναι ότι είναι μια παραλία το κολύμπι στα νερά της οποίας δεν ξεχνιέται εύκολα. Βέβαια, ολόκληρη η Ελαφόνησος ξεχωρίζει για την ομορφιά της. Βέβαια ολόκληρο το νησί αποτελεί έναν εξωτικό προορισμό με τιρκουάζ νερά.

«Λιμνίτσα»: Η παραλία που σου θυμίζει εξωτικό προορισμό

Στην πραγματικότητα όπως είπαμε η παραλία ονομάζεται Παναγία Ελαφονήσου. Η παραλία πήρε το όνομά της από τον πολύ μικρό ναό της Παναγιάς της Κατωνησιώτισσας που βρίσκεται πλησίον της παραλίας. Πρόκειται για μια παραλία με ρηχά νερά και διάφανα που σε αφήνει να δεις ακόμη και την άμμο που πατάς. Ένα πραγματικά ειδυλλιακό τοπίο με χρυσή άμμο, κέδρους και μικρά νησάκια στο προσκήνιο. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται από ασφαλτοστρωμένο δρόμο και η απόσταση από τη χώρα της Ελαφονήσου είναι περίπου 3,5 χιλιόμετρα.

Τι σημαίνει όμως η ονομασία «Λιμνίτσα» που μπορεί να ακούσεις αν βρεθείς στο νησί για διακοπές; Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, λιμνάζοντα νερά από την πλημμυρίδα και τη βροχή συγκεντρώνονται στο εσωτερικό της παραλίας δημιουργώντας μια μικρή λίμνη, την οποία οι ντόπιοι ονομάζουν «Λιμνίτσα».

Δείτε ακόμα:  Εργασία: Αυτά είναι τα επαγγέλματα με ζήτηση στο μέλλον

Μπορείς να απολαύσεις από ψηλά μια γεύση από την παραλία και το σημείο που λέγεται «Λιμνίτσα» μέσα από το κανάλι haanity του Youtube…

Εμπειρία που δεν ξεχνιέται

Στην παραλία της Παναγίας στην Ελαφόνησο, οι εικόνες μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό σου. Θα συναντήσεις τα τέσσερα νησάκια της: τις Ξεροπούλες, το Λεπτό Νησί, το Πρασονήσι και την Κασσέλα, το μεγαλύτερο νησάκι της Ελαφονήσου με ύψος 18 μέτρων. Μια εμπειρία που δεν ξεχνιέται είναι το να απολαύσεις ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, καθώς ο ήλιος δύει ανάμεσα στα νησάκια.

Newsroom | Pireas News