Μάχη για αποτέλεσμα στο Αζερμπαϊτζάν

Μάχη για αποτέλεσμα στο Αζερμπαϊτζάν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προερχόμενος από μία νίκη γοήτρου απέναντι στον ΟΦΗ στην Κρήτη, ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει την πολύ καλή Καραμπάγκ στο Αζερμπαϊτζάν, την Πέμπτη 12/9 στις 19:45 (ώρα Ελλάδος) στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του UEFA Europa League.

Σαφώς το διπλό στο Ηράκλειο που μάλιστα ήρθε με ανατροπή,τονώνει ως έναν βαθμό την ψυχολογία των ερυθρολεύκων. Αυτό που ωστόσο πρέπει να ληφθεί υπόψιν, είναι ότι ο Μίτσελ αντιμετωπίζει πολλά πρακτικά προβλήματα, τα οποία φαίνεται οτι εμποδίζουν στο να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ειδικότερα είναι λογικό μία ομάδα να μην μπορεί να σταθεροποιηθεί όταν το σύστημα της και οι παίκτες που το στελεχώνουν δεν είναι ίδια σε κάθε μάτς. Κοινώς, οι παίκτες που δεν βρίσκονται στην ευρωπαϊκή λίστα και αποδίδουν στο πρωτάθλημα είναι φυσικό να αποτελούν σημαντικές απώλειες στην Ευρώπη.”Τρανό” παράδειγμα του παραπάνω είναι οι Μπακαμπού και Χάμες, δύο παίκτες που με την απόδοσή τους στην Κρήτη έδειξαν εκτός από την ποιότητά τους, και ότι είναι πολύ σημαντικά εργαλεία για τον πολύπαθο φέτος Ολυμπιακό. Η εντυπωσιακή ασίστ του Χάμες και το νικητήριο γκόλ του Μπακαμπού είναι κάτι που λείπει αδιαμφισβήτητα από την φετινή ευρωπαϊκή ομάδα.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι οι πολλοί τραυματισμοί. Πέραν του Ελ Αραμπί και Βάτσλικ που ήταν τραυματίες από το προηγούμενο παιχνίδι με την Καραμπάγκ (0-3), ούτε ο Άβιλα βρίσκεται στην αποστολή, αφού τραυματίστηκε με θλάση στο Ηράκλειο και βγήκε αναγκαστικά μόλις στο 37′. Ο Ισπανός είναι ένας παίκτης κλειδί για τον συμπατριώτη προπονητή του, όχι μόνο λόγω της σταθερότητας του, αλλά και επειδή είναι από τους λίγους που δίνουν επιθετικές ενέργειες και γενικότερα ζωντάνια στο γήπεδο.

Δείτε ακόμα:  Ολυμπιακός: 96 ετών έγινε ο ΘΡΥΛΟΣ των γηπέδων!

Χάνοντας το παιχνίδι της προηγούμενης Πέμπτης ο Ολυμπιακός, μπορεί να σκέφτεται μόνο το UEFA Conference League στο οποίο οδηγεί η τρίτη θέση. Κυρία αντίπαλος του λοιπόν είναι και επίσημα η Νάντ από την οποία υστερεί 3 βαθμούς. Το θετικό για τους ερυθρόλευκους είναι πως και οι Γάλλοι δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση και έτσι είναι δύσκολο να αποσπάσουν αποτέλεσμα είτε από την Φράιμπουργκ (με την οποία αγωνίζονται την ίδια ώρα με το παιχνίδι του Ολυμπιακού, στην Γαλλία) είτε από την Καραμπάγκ. Έτσι σε περίπτωση που οι Πειραιώτες καταφέρουν να πάρουν αποτέλεσμα στο Αζερμπαϊτζάν αύριο, θα πάνε με άλλον αέρα στο παιχνίδι με την Νάντ στο Καραϊσκάκης, που κατά πάσα πιθανότητα θα κρίνει και την τρίτη θέση.

Αναλυτικότερα ο όμιλος όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής:

Φράιμπουργκ 9

Καραμπάγκ 6

Νάντ 3

Ολυμπιακός 0

Η Καραμπάγκ εκτός από τον θρίαμβο που πέτυχε στον Πειραιά την προηγούμενη Πέμπτη, έρχεται και αυτή έχοντας νικήσει την Καμπάλα στο πρωτάθλημα με 0-1, αποτέλεσμα που την κάνει πρώτη στην Αζέρικη Πρέμιερ Λίγκα. Δείγμα της τρομερής της φόρμας της, είναι το αήττητο που έχει καταφέρει στις εντός συνόρων αναμετρήσεις της.

Είναι δύσκολο να προβλέψουμε το σύστημα που θα επιλέξει ο Μίτσελ, αφού μόλις σε τρία παιχνίδια που έχει δώσει για τον Ολυμπιακό έχει προκαλέσει πολλές εκπλήξεις με τις ενδεκάδες του. Το επικρατέστερο ωστόσο φαίνεται να είναι ένα σύστημα 3-5-2 ,όπου κάτω απο την εστία θα είναι ο Τζολάκης, οι Βερσάλκο, Σισέ ή Μπα και Σωκράτης θα βρίσκονται στην άμυνα, δεξιά και αριστερά στις θέσεις των ακραίων μπακ θα αγωνιστούν οι Ρέαμπτσουκ και Βρουσάι, το κέντρο θα στελεχώσουν οι Ινμπεόμ, Μπουχαλάκης και Κουντέ ή Εμβιλά, ενώ στην επίθεση ο Ισπανός τεχνικός θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με δυάδα, αφού το ντεμπούτο του ως βασικός θα κάνει ο Αμπουμπακάρ Καμαρά, δίπλα στόν Ουι Τζο.

Δείτε ακόμα:  Ο Δήμος Πειραιά βράβευσε τις γυναικείες ομάδες πόλο του Ολυμπιακού και του Εθνικού για την κατάκτηση κορυφαίων ευρωπαϊκών τίτλων

Αναλυτικότερα η αποστολή του Ολυμπιακού:

Μπα, Μπουχαλάκης, Μπόουλερ, Σισέ, Ινμπεόμ, Καλογερόπουλος, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Κούντε, Εμβιλά, Μαρσέλο, Μασούρας, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Παπαδούδης, Πασχαλάκης, Μπιέλ, Γκάρι Ροντρίγκες, Σαπουντζής, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης, Ουί Τζο, Βαλμπουενά, Βρουσάι, Βρσάλικο.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Άγγλος, Κρέγκ Πόουσον.

Νίκος Χριστοφοράτος

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News