Μάχη με την φωτιά για 14η μέρα – Παρέμβαση για να μην βυθιστεί

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ενδεχόμενο να βουλιάξει το καράβι απομακρύνεται για την ώρα
Παρά της προσπάθειες που καταβάλλουν οι άντρες της ΕΜΑΚ να σβήσουν την φωτιά στο Euroferry Olympia στο λιμάνι του Πλατύγυαλου στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουν καταφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Οι άντρες της ΕΜΑΚ μπήκαν στο δεύτερο γκαράζ για να συνεχίσουν την έρευνα εντοπισμού των τριών αγνοουμένων την ώρα που η φωτιά καίει στο πέρασμά της τα οχήματα που δεν είχαν καεί έως τώρα, μεταδίδει το ertnews.gr.
Από την αριστερή πλευρά του καραβιού, οι μηχανικοί με οξυγόνο έκοψαν την λαμαρίνα και άνοιξαν δίοδο για να γίνει η απάντληση υδάτων αλλά και τον καυσίμων. Η υψηλή θερμοκρασία που έφτασε ακόμη και τους 700 βαθμούς κελσίου δυσκολεύει να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός τόσο της κατάσβεσης όσο και ο εντοπισμός των αγνοουμένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και στο νούμερο ένα γκαράζ, εκδηλώθηκε μικρής έκτασης εστία φωτιάς στην πλώρη, κάτι που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες, αφού, όταν θα εισχωρήσει στο χώρο μεγαλύτερη ποσότητα οξυγόνου, μπορεί να προκαλέσει νέα μεγάλη αναζωπύρωση.
Το ενδεχόμενο να βουλιάξει το καράβι απομακρύνεται προς ώρας, γιατί οι μηχανικοί για να ισορροπήσει, διοχέτευσαν 80 τόνους νερό στα στεγανά του στην δεξιά πλευρά και έτσι βελτιώθηκε η κλήση που είχε πάρει.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Νέα μέτρα ετοιμάζονται να καταθέσουν στην κυβέρνηση οι ειδικοί – Τι θα εισηγηθούν

Newsroom | Pireas News