«Μάχη» με την πύρινη λαίλαπα – Μεγάλη προσπάθεια να ελεγχθεί το μέτωπο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπάρχει ένας τραυματίας πυροσβέστης, ο οποίος ευτυχώς είναι ελαφρά – Παρά το μήνυμα του 112 για εκκένωση στις Μέλαμπες δεν φεύγουν οι κάτοικοι
Καίει τα πάντα στο πέρασμά της η πύρινη λαίλαπα στο Ρέθυμνο και οι αρχές βρίσκονται σε συναγερμό και στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, όπου είναι ανεξέλεγτκη η φωτιά.
Μεγάλη προσπάθεια γίνεται για εκκένωση στις Μέλαμπες, μετά το ολέθριο πέρασμα της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε Κρύα Βρύση και Ορνέ, πέρασε τον δρόμο και απειλεί κατοικημένο περιοχές σε Μελανιές και Αγία Γαλήνη. Από την φωτιά υπάρχει ένας ελαφρά τραυματίας πυροσβέστης.
Δεν φεύγουν οι κάτοικοι παρά το μήνυμα του 112
Στις 7.30 το απόγευμα, εξαιτίας των ισχυρών νότιων ανέμων, οι φλόγες πέρασαν τον επαρχιακό δρόμο Αγίας Γαλήνης – Ρεθύμνου και κατευθύνθηκαν προς το μεγάλο χωριό Μέλαμπες, με αποτέλεσμα να εκδοθεί διαταγή για την εκκένωσή του. Παράλληλα υπάρχει έντονη ανησυχία για την παραθαλάσσια περιοχή της Αγίας Γαλήνης με την μεγάλη τουριστική κίνηση.
Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή που βρίσκεται στην περιοχή με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Γιάννη Ταταράκη. Οι δύο πρώτοι, σύμφωνα με πληροφορίες είχαν αποκλειστεί μέσα στις Μέλαμπες και πριν λίγο απεγκλωβίστηκαν. Όμως αρκετοί κάτοικοι του χωριού αρνούνται να το εγκαταλείψουν και λένε ότι θα παραμείνουν σε αυτό για να σώσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους.
Την ίδια στιγμή βελτιωμένη είναι η εικόνα στο χωριό Κόρακας στο Ροδάκινο.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Πτώμα άνδρα εντοπίστηκε κρεμασμένο σε δέντρο στη Διασπορά

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News