Μάχη της Πυροσβεστικής σε δύο μέτωπα – Αγώνας για να σωθούν οι Γούβες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεμάτα τα φέρι μποτ από Αιδηψό προς Αρκίτσα – Εκκενώσεις οικισμών
Ένα τεράστιο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται αυτή την ώρα στην Γαλατσώνα και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το χωριό. Ένα άλλο πύρινο μέτωπο πλησιάζει τις Γούβες σε μία πορεία που οδηγεί στο Αρτεμίσιο, το Πευκί και τη θάλασσα.
Λίγο μακρύτερα και από την άλλη πλευρά του νησιού, η φωτιά κινείται κατευθείαν προς τους Καματριάδες και τους Γαλατσάδες – και αν περάσει από αυτά τα δύο κομβικά σημεία, πλέον θα βρεθεί πάνω από την Αιδηψό.
Στο νότιο τμήμα, οι υποστηρικτικές ομάδες πυροπροστασίας που έχουν φτάσει στη χώρα μας από την Ουκρανία και την Ρουμανία και εργάζονται νυχθημερόν, ελέγχουν την κατάσταση στο χωριό Τρούπι, όσο και λίγο πιο βόρεια, στα Καλύβια και στο Σπαθάρι. Στη συγκεκριμένη περιοχή βοηθούν και οι άνεμοι, με συνέπεια να μην προβλέπεται προς το παρόν επέκταση της φωτιάς προς νότο.
Μάλιστα, από το 112 εστάλη μήνυμα για εκκένωση των οικισμών Πευκί, Αρτεμίσιο, Βουλίτι και Γούβες προς την Ιστιαία.
Γεμάτα τα φέρι μποτ από Αιδηψό προς Αρκίτσα

Διαρκώς γεμάτα φεύγουν τα φέρι μποτ απο Αιδηψό, μεταφέροντας κατοίκους απέναντι στην Αρκίτσα.
Έτσι, το υπουργείο Ναυτιλίας αποφάσισε να μπουν στη διαδικασία της εκκένωσης της περιοχής της Ιστιαίας και άλλα φέρι μποτ όσο περνά η ώρα.
Σημειώνεται πως πριν λίγες ώρες αποφασίστηκε επίσης η μετακίνηση επιβατών και οχημάτων να γίνεται δωρεάν από τα λιμάνια της Αιδηψού και Αγιόκαμπου Ευβοίας

Δείτε ακόμα:  Καλοκαίρι 2021: Γέμισαν με superyachts πλουσίων οι ελληνικές θάλασσες

Newsroom | Pireas News