Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες – Ανυπολόγιστη η καταστροφή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όλες οι δυνάμεις παραμένουν σε αυξημένη επαγρύπνηση
Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς στο Δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, που καίει για έκτη συνεχόμενη ημέρα.
Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη και όλες οι δυνάμεις παραμένουν σε αυξημένη επαγρύπνηση ειδικά σε ό,τι αφορά στη νοτιοδυτική πλευρά προς Λευκίμη.
Η ανησυχία εστιάζεται στην περίπτωση που αλλάξει η φορά του αέρα.
O γενικός διευθυντής Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ, Γιάννης Μητσόπουλος μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.
Ο κ. Μητσόπουλος επεσήμανε πως η καταστροφή στο δάσος είναι ανυπολόγιστη, πολλά στρέμματα φυσικού πλούτου έχουν γίνει στάχτη και οι φωλιές των σπάνιων ειδών αρπακτικών πουλιών, έχουν καταστραφεί.
«Θα πάρει κάποιες μέρες ακόμη η φωτιά, είναι δύσκολη η περιοχή εκεί είναι δύσβατη, και τα εναέρια μέσα δυσκολεύονται, γιατί το νερό που ρίχνουν συγκρατείται και δεν πέφτει κάτω λόγω της πυκνής βλάστησης. Στο μεγαλύτερο ποσοστό επεκτείνεται στο έδαφος. Τα ¾ του νερού από τα μέσα, συγκρατείται και δεν πέφτει στο έδαφος», ανέφερε αρχικά.
«Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από όλη την Ελλάδα, είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση το μέρος. Την πρώτη μέρα η φωτιά ξεκίνησε έξω από το πάρκο και καταβάλαμε προσπάθειες να μην περάσει μέσα στο δάσος, ωστόσο η πρώτη μέρα χάθηκε, και δεν τα καταφέραμε. Έπειτα οριοθετήθηκε η φωτιά την Παρασκευή, αλλά μετά από μία μεγάλη αναζωπύρωση έγινε ανεξέλεγκτη. Ήταν μία ιδιαίτερη περίπτωση, το να προστατεύσεις έναν πυρήνα, με φωλιές από σπάνια αρπακτικά, θέλει ιδιαίτερη αντιμετώπιση. Δώσαμε τις κατευθύνσεις και το Σαββατοκύριακο φτιάχτηκε μία αντιπυρική ζώνη για να σωθούν οι φωλιές αυτών των σπάνιων ζώων. Αλλάζει συνέχεια η πορεία του ανέμου και σύμμαχος μας είναι κυρίως η ταχύτητά του, που είναι συμβατή με την εποχή», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμα:  Τροχαίο δυστύχημα με μία νεκρή και τέσσερις τραυματίες

Newsroom | Pireas News