ΜΑΝΗ: Έξι Αστυνομικοί φρουρούν το άδειο εξοχικό του Τάκη Θεοδωρικάκου

ΜΑΝΗ: Έξι Αστυνομικοί φρουρούν το άδειο εξοχικό του Τάκη Θεοδωρικάκου!

BREAKING NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φυλάνε» τα ντουβάρια

«Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει» φαίνεται ότι ισχύει για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος έχει βάλει όχι έναν ούτε δύο, αλλά έξι αστυνομικούς να φυλάνε το κλειστό εξοχικό του στη Μάνη, ενώ την ίδια ώρα δεν βγαίνουν οι βάρδιες των αστυνομικών τμημάτων και έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα στη Λακωνία.

Το εξοχικό του κ. Θεοδωρικάκου δεν κατοικείται αυτό το διάστημα, αλλά η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έχει διαθέσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου αστυνομικούς να φυλάνε την κατοικία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, προφανώς για την αποτροπή διαρρήξεων.

Οι αστυνομικοί αναγκάζονται να διανύουν καθημερινά πάνω από 15 χιλιόμετρα για να φρουρούν το σπίτι του Τάκη Θεοδωρικάκου, ενώ την ίδια ώρα αυξάνεται η εγκληματικότητα στη Λακωνία λόγω της ελλιπούς αστυνόμευσης.

Πρόκειται για τη δεύτερη κραυγαλέα αστυνόμευση σπιτιού, μετά τα παρατράγουδα με τη φύλαξη του σπιτιού του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, δημιουργώντας εκ νέου πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση.

Το ζήτημα ανέδειξε η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας με επιστολή της προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, επισημαίνοντας πως είναι ανέφικτο να υλοποιηθεί η απόφαση για τη φύλαξη χωρίς την περαιτέρω επιβάρυνση του αστυνομικού προσωπικού και των αστυνομικών υπηρεσιών.

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι η 24ωρη φύλαξη της οικίας, η οποία βρίσκεται σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, δεν σχεδιάστηκε σωστά, μεταξύ άλλων και για τους εξής λόγους:

«1. Η απόσταση της εν λόγω κατοικίας από το Α.Τ. Αρεόπολης, το οποίο είναι αρμόδιο για την αστυνόμευση της τοπικής κοινότητας, είναι 15 χιλιόμετρα. Η αμέσως κοντινότερη υπηρεσία είναι το Α.Τ. Γυθείου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων, ενώ η έδρα της Δ.Α. Λακωνίας είναι σε απόσταση 64 χιλιομέτρων. Σε όλες αυτές τις αποστάσεις να τονίσουμε την ύπαρξη απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στον νομό Λακωνίας, που δυσχεραίνει τη μετάβαση από και προς τον στόχο.

Δείτε ακόμα:  Η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Εξωτερικής Φρούρησης για το επίδομα των 600 ευρώ

2. Δεν υφίσταται έξωθεν της κατοικίας αλεξίσφαιρη σκοπιά με τα παρελκόμενα εφόδια (ασύρματος, υποπολυβόλο, πυροσβεστήρας, φαρμακείο) και οι εκτελούντες σε διατεταγμένη υπηρεσία αστυνομικοί ευρίσκονται μέσα σε υπηρεσιακά οχήματα ασφαλείας με πολιτική περιβολή.

3. Οι συνάδελφοι της φρουράς στερούνται τουαλέτα και νερό για τις σωματικές ανάγκες τους. Επιπροσθέτως», αναφέρεται στην επιστολή της ένωσης, «θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το αρμόδιο Α.Τ. Αρεόπολης, που είναι στον τομέα ευθύνης του ο ευπαθής στόχος, έχει παρούσα δύναμη 10 μάχιμων αστυνομικών, με την οποία θα πρέπει να στελεχώσει τις βάρδιες του αξιωματικού υπηρεσίας, τυχόν εποχούμενων περιπολιών, της φρούρησης του ευπαθή στόχου, συγκρότηση διμοιρίας υποστήριξης Δ.Α. Λακωνίας, αλλά και τη χορήγηση ημερήσιων αναπαύσεων, λήψη κανονικών αδειών κ.ά.».

Για τους λόγους αυτούς η ένωση προτείνει «την άρση της 24ωρης φύλαξης της εξοχικής οικίας και την αντικατάσταση με το μέτρο της συνεχούς επιτήρησης, με εκπονημένο σχέδιο από την προϊσταμένη Δ.Α. Λακωνίας».

Την επιστολή της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας δημοσιοποίησε η τοπική εφημερίδα «Λακωνικός Τύπος», εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος δεν έχει απαντήσει γιατί πρέπει να φυλάσσεται ένα άδειο σπίτι, ενώ την ίδια ώρα «μένουν απροστάτευτοι οι πολίτες της περιοχής στο πλευρό των οποίων πρέπει να είμαστε», όπως τονίζει η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας.

Από espressonews.gr

 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News