Μανιάτικα: Δήμαρχος και κάτοικοι είπαν ΟΧΙ στην παράνομη λειτουργία της δομής του ΟΚΑΝΑ, επί της Αιτωλικού 62

Μανιάτικα: Δήμαρχος και κάτοικοι είπαν ΟΧΙ στην παράνομη λειτουργία της δομής του ΟΚΑΝΑ, επί της Αιτωλικού 62

NEWS ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βροντερό όχι στην παράνομη λειτουργία της δομής του ΟΚΑΝΑ, επί της Αιτωλικού 62, φώναξαν  οι  κάτοικοι της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας στο πλευρό του Δημάρχου της πόλης Γιάννη Μώραλη.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δημάρχου Πειραιά  και συμμετείχε στη δυναμική αυτή κινητοποίηση, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, έξω από τη δομή.

Μάλιστα, ο κ. Μώραλης γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης  πως σύμφωνα με διαβεβαιώσεις που έλαβε, η δομή θα αναστείλει οριστικά τη λειτουργία της την ερχόμενη εβδομάδα.  Σημείωσε δε, ότι αν αυτό δεν συμβεί, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Αναλυτικότερα, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Ακόμα μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήσαμε σήμερα για το μείζον ζήτημα με την παράνομη λειτουργία της δομής του ΟΚΑΝΑ, στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.

Η  παρανομία εστιάζεται στο γεγονός ότι δεν πληρούνται οι τρεις βασικές προϋποθέσεις λειτουργίας της δομής:  υπάρχουν έξι  με επτά σχολεία πολύ κοντά στο παράρτημα του ΟΚΑΝΑ, η Αιτωλικού είναι ο δεύτερος εμπορικότερος δρόμος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας  και ουδέποτε υπήρχε εδώ «πιάτσα» εξαρτημένων ατόμων.

Για ακόμη μια φορά επισημαίνω ότι, όλοι όσοι είμαστε εδώ, θεωρούμε αναγκαία μια τέτοια δομή στην ευρύτερη Περιφέρεια του Πειραιά, αλλά  με την προϋπόθεση ότι θα ανοίξει και θα λειτουργεί σύννομα, με κανόνες και με συνεργασία και όχι αυθαίρετα και εν κρυπτώ, όπως έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Την περασμένη εβδομάδα μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου συναντηθήκαμε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Μπρατάκο,  με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βαρτζόπουλο και τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Θεοχάρη. Σε αυτή τη συνάντηση εξηγήσαμε και κυρίως αποδείξαμε την παράνομη λειτουργία της δομής και τα επιχειρήματά μας θεωρώ πως έγιναν κατανοητά.

Δείτε ακόμα:  Το σινεμά στη θάλασσα «ζωντανεύει» και εφέτος στον Όρμο της Αφροδίτης στις Ημέρες Θάλασσας 2022

Σήμερα λάβαμε με την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά τη διαβεβαίωση ότι πολύ σύντομα η δομή αυτή θα αναστείλει πλήρως τη λειτουργία της. Είναι μια θετική εξέλιξη, η οποία εφόσον υλοποιηθεί δικαιώνει πρώτα από όλους τους κατοίκους για τον αγώνα που έδωσαν, καθώς και τη Δημοτική Αρχή που από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα τους και έδωσε τη δική της μάχη για την παύση λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ. Ασφαλώς, σε περίπτωση που η δέσμευση αυτή δεν υλοποιηθεί οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω και δεν πρόκειται να δεχτούμε να επιβάλλεται στην πόλη η παράνομη λειτουργία μιας τέτοιας δομής».

Στην ίδια κατεύθυνση τοποθετήθηκαν επίσης,  η Αντιπεριφερειάρχης  Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους και για Όλες» Γιώργος Γαβρίλης,   ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Λιμάνι», Θανάσης Διαβολάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στέλιος Μπενετάτος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γρηγόρης Μόφορης, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους κατοίκους Κώστας  Βασίλαινας, από το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας η Σπυριδούλα Ζαρκάδα και από τον Σύλλογο Γυναικών Πειραιά «Η Πρόοδος» η Μαργαρίτα Ραΐση.

Παρευρέθηκαν επίσης, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Επιχειρήσεων, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, τα μέλη της Κίνησης Πολιτών Ε´ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά για τον ΟΚΑΝΑ, επαγγελματίες της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας,  εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων κ.ά.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News