Μανώλης Δερμιτζάκης: Τι είπε για το ακαταδίωκτο της Επιτροπής

Μανώλης Δερμιτζάκης: Τι είπε για το ακαταδίωκτο της Επιτροπής

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Θα έπρεπε να είχαμε μια στρατηγική ανοίγματος νωρίτερα»

Τη διαφωνία του με τις φωνές που κάνουν λόγο για ένα ενδεχόμενο πισωγύρισμα κι ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, εξέφρασε ο καθηγητής Γενετικής Ιατρικής, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Όπως εξήγησε το πρωί της Παρασκευής μιλώντας στον ΑΝΤ1, το ποσοστό της ανοσίας στη χώρα μας έχει φτάσει ήδη στο 25%, από αυτούς που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει, και αυξάνεται καθημερινά. Το ζητούμενο, όπως είπε, είναι να μειωθούν περαιτέρω τα κρούσματα, ώστε να βοηθήσει στην ομαλή πορεία του τουρισμού.

Αναφορικά με τον οδικό χάρτη που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη σταδιακή άρση του lockdown, είπε ότι σε γενικές γραμμές συμφωνεί, αλλά θα ήθελε κάποια πράγματα να ανοίξουν νωρίτερα. «Θα έπρεπε να είχαμε μια στρατηγική ανοίγματος νωρίτερα. Εγώ θα άνοιγα το Πάσχα με σκληρή επικοινωνιακή στρατηγική», είπε.

Παράλληλα, ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε ότι αν η εστίαση είχε ανοίξει νωρίτερα θα είχε αποσυμπιεστεί η ένταση των νέων και θα είχαν αποφευχθεί οι συγχρωτισμοί στα κορονοπάρτι.

Μιλώντας για τα εμβόλια, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι είναι το μεγαλύτερο όπλο μας κατά του κορονοϊού και είναι απολύτως ασφαλή.

Για την τροπολογία που απαλλάσσει τα μέλη της Επιτροπής των Ειδικών από τυχόν νομικές ευθύνες, σχολίασε ότι κατά τη γνώμη δεν χρειαζόταν κάτι τέτοιο για την προστασία τους. «Οι επιστήμονες δεν κάνουν πολιτική. Προσπαθούν να δώσουν άποψη με βάση τα επιστημονικά στοιχεία», ανέφερε.

Δείτε ακόμα:  1.553 νέα κρούσματα, 8 νεκροί και 134 διασωληνωμένοι

Newsroom | Pireas News