Μας προβληματίζει ότι δεν υπάρχουν μετασεισμοί – Το ρήγμα μαζεύει ενέργεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ένας σεισμός της τάξεως των 5 θα έπρεπε να δώσει μετασεισμούς από 2,5 έως και 4 Ρίχτερ»
Για τον σεισμό στον Κορινθιακό Κόλπο που ταρακούνησε τη Φωκίδα και έγινε αισθητός και στην Αττική μίλησε ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Τσελέντης και εξέφρασε τον προβληματισμό του για την υποτονική μετασεισμική ακολουθία, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένας σεισμός πάνω από 2 Ρίχτερ.
«Ένας σεισμός της τάξεως των 5 θα έπρεπε να δώσει μετασεισμούς από 2,5 έως και 4 Ρίχτερ. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο σεισμός των 5 Ρίχτερ ήταν προσεισμός», τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Για να πούμε πως ήταν ο κύριος σεισμός ο κ. Τσελέντης σημείωσε πως θα πρέπει να έχουμε έναν ικανό αριθμό μετασεισμών για να μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες στατιστικές επεξεργασίες.
Ο Καθηγητής συνέστησε ψυχραιμία και υπογράμμισε ότι ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο πανικός.
Στην ίδια περιοχή έχει μεγάλα ρήγματα. Το 1992, στην ίδια περιοχή είχαμε 5,7 ρίχτερ και το 1995, είχαμε σεισμό 6,5 ρίχτερ στο Αίγιο με 27 νεκρούς.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «στον ανατολικό Κορινθιακό έχουμε τα μεγάλα ρήγματα των Αλκυονίδων, ωστόσο δεν υπάρχει καμία μετατόπιση προς αυτά, άλλωστε η απόσταση είναι σχετικά μεγάλη και το μέγεθος του σεισμού ήτανε μικρό, οπότε η ενεργοποίησή τους δε φαίνεται πολύ πιθανή από τον χθεσινοβραδινό σεισμό. Βέβαια, ο Ανατολικός Κορινθιακός μαζεύει ενέργεια, και κάποια στιγμή θα μάς τη δώσει πίσω».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Πλησιάζει η ώρα για την εισαγγελική πρόταση για 4 καταγγελίες βιασμών

Newsroom | Pireas News